More

    Un meci al orgoliilor

    baschet

    Chiar dacă în acest sezon CSM-ul nu mai intră în calcule pentru medalii , o partidă cu BC ICIM Arad e mereu una aşteptată de suporterii sătmăreni. Şi asta deoarece un duel între cele două formaţii promite spectacol indiferent de locurile ocupate în clasament.

    Partida ce se va juca în această după-amiază de la ora 17 contează pentru etapa a 25-a şi ar fi trebuit să se dispute iniţial pe 15 martie doar că la acea dată arădencele dispută Final Four-ul Ligii Europei Centrale. Fetele noastre au arătat pînă acum că la Satu Mare e greu de învins şi în acest an. CSM-ul a făcut meciuri bune chiar şi în faţa favoritelor la titlu, Sepsi, Alba Iulia sau mai recent Târgovişte, iar pentru duelul de azi cu Aradul mizăm pe dorinţa de revanşă a jucătoarelor noastre, Cristiana Cutaş, Andreea Orosz şi Eniko Laza, care au evoluat în trecut la ICIM. La deja tradiţionala conferinţă de presă ce se organizează înaintea unui meci oficial, ieri la sala LPS, preşedintele secţiei de baschet ,Florin Mureşan, a ţinut să-l confirme pe Petru Eleş ca antrenor al echipei şi pentru sezonul viitor, în condiţiile în care obiectivul stabilit în august a fost deja atins. “Ţin să le felicit pe fete şi pe toţi cei din staff pentru evoluţiile de pînă acum. Campionatul însă nu s-a încheiat şi sper ca fără presiune să jucăm cel mai bun baschet posibil şi să intrăm în play-off de pe locul şase. “ a spus oficialul de la CSM. Legat de meciul de azi cu ICIM Arad, antrenorul Petru Eleş a afirmat: „Cu Aradul este un derby pe care trebuie să îl tratăm ca atare. Aradul vine nu în cea mai bună formulă, are un pivot accidentat dar rămâne cea mai bună echipă din campionat, a demonstrat-o în meciul cu Sepsi, pe care a bătut-o fără pivot. Nu degeaba este pe primul loc şi campioana en-titre. Evident, nu pornim cu prima şansă, dar asta nu înseamnă că nu vom încerca să ţinem aproape. Sper să producem surpriza, sau dacă nu, să ne păstrăm decenţa.“ Fostă jucătoare şi la ICIM Arad, Eniko Laza e convinsă că echipa noastră poate face un meci bun şi că fetele vor trata serios confruntarea. Referitor la faptul că ar putea rămâne la Satu Mare şi sezonul viitor, jucătoarea a declarat că „m-am simţit bine acasă, nu ştiu ce va fi în viitor, mi-ar face plăcere să rămân la echipă“. La CSM Satu Mare mai bine de jumătate dintre jucătoare au probleme medicale, acuzând o stare gripală. BC ICIM Arad vine la Satu Mare din postura de lider al Ligii naţionale şi de mare favorită la cucerirea unui nou titlu. Cu cinci americance în lot şi cu sârboaica Milovanovic într-o formă de invidiat, ICIM-ul porneşte cu prima şansă în jocul din această după amiază ce va începe la ora 17. Intrarea spectatorilor e liberă. Meciul va fi arbitrat de cuplul clujean Vlad Potra-Istvan Bertalan.

    ICIM, fără Williams
    Accidentarea jucătoarei de la ICIM, Williams, suferită în meciul de la Braşov s-a dovedit a fi una gravă. Verdictul doctorului Trocan – fisură în două locuri a osului tibiei piciorului drept – a venit ca un trăznet iar jucătoarea va lipsi şi în duelul de azi de la Satu Mare. “30 zile de imobilizare a piciorului, apoi alte minim două săptămâni de recuperare, astfel că jucătoarea cu cele mai bune cifre la capitolul puncte marcate şi recuperări pentru Univ Goldiş ICIM în actualul sezon va rata Final Four-ile Ligii Europei Centrale şi Cupei României. Oficialii arădeni speră să poată miza pe Destiny Williams, cel mai rapid, în semifinalele Ligii Naţionale. „Accidentarea lui Destiny este o lovitură grea, atât pentre ea, cât şi pentru echipă. Încercăm să găsim soluţii de înlocuire, pentru că avem în faţă două obiective importante” – a declarat Marcel Urban, preşedintele BC ICIM pentru aradon.ro.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE