More

    „Ziua internaţională a non-violenţei în şcoli”, în școlile din Sălaj

    În unităţile şcolare de pe raza judeţului Sălaj au avut loc, zilele trecute, o serie de activităţi desfăşurate în cadrul campaniei de prevenire, informare şi dialog social intitulată „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”.
    O astfel de activitate, în baza parteneriatului „Să spunem nu violenţei”, încheiat între Jandarmeria Sălaj şi Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă din Şimleu Silvaniei a fost desfăşurată, vineri, la sediul acestei instituţii, cu ocazia marcării „ Zilei internaţionale a non-violenţei în şcoli”.
    Un aspect esenţial al acestei acţiuni a fost conştientizarea elevilor cu privire la faptul că a fi violent nu înseamnă a fi puternic. Cu această ocazie, jandarmii au purtat discuţii cu elevii, le-au prezentat aspecte ale fenomenului violenţei, formele acesteia care au luat amploare în ultima perioadă de timp în rândul minorilor, dar şi aspecte legate de efectele pe care aceasta le generează.
    De asemenea, jandarmii sălăjeni au dorit să-i sensibilizeze pe elevi cu privire la respectarea normelor de conduită şi a legii atât pe timpul cât sunt la şcoală cât şi în timpul lor liber, acasă sau pe stradă, consecinţele pe care le pot suporta cei care au un comportament antisocial, precum şi măsuri de prevenire a unor astfel de evenimente.

    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE