More

    8 miliarde de lei vechi pentru finanțarea activităților sociale

    Consiliul Județean Sălaj sprijină unităţile de cult şi entităţile care acordă asistenţă socială persoanelor cu nevoi sociale

     
    Potrivit Consiliului Județean Sălaj, un număr de 34 de biserici şi 3 ONG-uri din județ vor avea la dispoziție suma de 800.000 de lei, bani alocați de către Consiliul Judeţean Sălaj în cadrul ediţiei 2014 a „Programului de finanţare a activităţilor de asistenţă socială prestate de unităţilor de cult şi/sau entităţile care acordă asistenţă socială persoanelor cu nevoi sociale asistate în judeţul Sălaj”. Consiliul Județean Sălaj a alocat, în acest an, suma de 800.000 de lei, cu 61.000 de lei mai mult decât anul trecut.
     
    Potrivit CJS, în acest an au fost depuse 38 de aplicaţii, doar 37 dintre ele fiind declarate eligibile. Este vorba despre 23 de biserici ortodoxe, 8 biserici reformate, 2 biserici baptiste, Episcopia Sălajului, Asociaţia Prader Willi, Fundaţia Maya şi Asociaţia Sindrom Down Cehu Silvaniei. Toate acestea vor beneficia de finanţare în perioada martie-decembrie 2014, pentru un total de 81 de posturi.
    Costurile eligibile ale acestui program, decontate de către CJ Sălaj, sunt reprezentate de echivalentul unei indemnizaţii lunare la nivelul salariului minim pe economie, acordate persoanelor selectate pentru prestarea acestor servicii. Pentru anul în curs se estimează că 650 de persoane vor beneficia de serviciile sociale prestate în cadrul programului.
    Programul de finanţare a activităţilor de asistenţă socială prestate de unităţilor de cult şi/sau entităţile care acordă asistenţă socială persoanelor cu nevoi sociale asistate în judeţul Sălaj are ca obiectiv îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a confortului psiho-social în rândul persoanelor vârstnice dependente, afectate de boală, sărăcie şi excluziune socială, care nu se pot gospodări singure şi necesită îngrijire, dar şi în rândul persoanelor cu dizabilităţi, prin implicarea unităţilor de cult, a asociaţiilor şi fundaţiilor.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE