26 April 2018

„Apă curată – Pământ sănătos”

Filed under: Actualitatea Salajeana |
Ora pământului marcată și la Zalău prin lumânări aprinse
 
1
Biblioteca Judeţeană „Ioniță Scipione Bădescu” Sălaj organizează, în aceste zile, o serie de activităţi care au ca scop salvarea planetei Pământ. Tema acestei săptămâni este „Apă curată-Pământ sănătos”.
 
În cadrul activităţilor, realizate cu sprijinul Consiliului Judeţean Sălaj, Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Sălaj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, se vor realiza fotografii, desene, picturi, afişe, postere, machete etc. folosind materiale reciclabile şi nu numai.
Cele mai frumoase lucrări au fost expuse la sediul Bibliotecii Judeţene şi vor putea fi admirate pe toată durata săptămânii.
Totodată la Secţia pentru Copii  şi la Sala de Lectură vor fi organizate expoziţii tematice prezentând documente din colecţiile bibliotecii, despre rezervaţiile naturale din judeţ, din ţară şi din lume, precum şi fotografii, desene ale partenerilor.
Azi, marți, a avut loc deschiderea oficială a activităţilor în Sala de Lectură a Bibliotecii Judeţene.
De asemenea, pe parcursul zilei va avea loc şi o expoziţie tematică stradală. În faţa bibliotecii se va plasa o cutie verde, în care se vor aduna ideile exprimate în scris sub forma unui mesaj pentru planeta Pământ. Cele mai inspirate şi emoţionante mesaje se vor premia şi vor fi publicate în revista Bibliotecii Judeţene.
Miercuri, 26 martie, începând cu ora 10.30, va avea loc o scenetă a copiilor de la Şcoala Gimnazială  „Simion Bărnuţiu” din Bocşa, intitulată „Zâna Pământului”.
Ziua de joi este dedicată copiilor din Zalău, având loc o activitate de desene pe asfalt în parcul din faţa Bibliotecii Judeţene.
Vineri, 28 martie copiii sunt invitaţi la jocuri interactive în parcul central pentru promovarea mişcării în aer liber şi stimularea dragostei pentru natură.
Săptămâna se va încheia sâmbătă, 29 martie, când între orele  20.30-21.30, la ora pământului, va avea loc un marş stradal cu distribuire de fluturaşi, iar la final, în faţa sediului central al Bibliotecii Judeţene, participanţii la marş vor realiza imaginea globului pământesc din lumânări.
Iulian Duma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *