22 April 2018

Aur pentru Alexandra Lazin la Naţionalele de floretă

Filed under: Sport |

poza

Alexandra Lazin a răsturnat ieri(n.r. miercuri) toate calculele hârtiei şi a câştigat medalia de aur la Naţionalele de floretă – cadete. Intrată în concurs cu speranţa că va intra între primele patru,sportiva de la CS Satu Mare , antrenată de Izsaki Arnold, a prins o zi perfectă şi a cucerit titlul naţional după o finală în care a depăşit-o pe marea favorită, Ana Boldor cu 15-12.

Alexandra a început perfect finala, a condus cu 7-1 şi 9-4 dar apoi în repriza a doua a avut o cădere şi i-a permis adversarei să se apropie la 12-9. Finalul a fost unul tensionat cu câteva decizii la limită ale arbitrului Virgil Sălişcan. S-a încheiat 15-12 şi Alexandra Lazin urcă pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Alexandra a trecut pe rând de Teodora Sîrbu, scor 15-9, în sferturi şi de Raluca Drăghici, scor 15-10, în semifinale.

Interesant e că Alexandra a tras în acest concurs cu lamela multiplei campioane Cristina Stahl. „Îmi poartă noroc”, a spus la final Alexandra care speră să ia o medalie şi azi în concursul pe echipe iar apoi săptămâna viitoare să urce pe podium şi la nivelul junioarelor.

„Sunt foarte fericit. Alexandra merita acest titlu, a muncit foarte mult şi a crescut de la an la an în valoare” a spus antrenorul Izsaki Arnold. Azi are loc concursul pe echipe, iar CS Satu Mare speră să cucerească o nouă medalie… În urma acestui rezultat, sătmăreanca se va afla în lotul care va participa la Campionatele Mondiale de la Plovdiv, Bulgaria, din perioada 3-14 aprilie.

Finala de ieri va putea fi urmărită luni seara în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.

Florin Muresan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *