More

    Autorităţile române reacţionează faţă de atitudinile extremiste

    ponta

    Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că a discutat, la Cotroceni, cu preşedintele Traian Băsescu, despre “reacţia faţă de atitudinile extremiste”, menţionând că vineri se va anunţa public o decizie în acest subiect. Premierul a declarat că a discutat, la Cotroceni, în principal despre reacţia faţă de atitudinile extremiste, un alt element al discuţiei fiind subiectul legat de preţurile la energie. “Am fost cu vicepremierul Oprea”, a spus Ponta, la un post de televiziune. Premierul a spus că a fost o “discuţie lămuritoare”, precizând că pe 27 martie va fi o şedinţă ordinară a CSAT.

    Preşedintele Traian Băsescu a discutat cu premierul Victor Ponta, ministrul de Interne şi şefii serviciilor de informaţii, într-o şedinţă de lucru convocată la Palatul Cotroceni.

    Miercuri, premierul Ponta a anunţat că transmis Preşedinţiei nota de informare redactată de vicepremierul Gabriel Oprea, ministru de Interne, privind activităţile pe teritoriul României ale preşedintelui partidului Jobbik din Ungaria, Vona Gabor, “cu impact în planul securităţii naţionale şi siguranţei publice”, şi îl roagă, în acest sens, să avizeze, în calitate de preşedinte al CSAT, concluziile şi măsurile propuse în nota de informare. Ponta a declarat că Ministerul de Interne îl poate declara pe liderul Jobbik drept persoană indezirabilă pe teritoriul României dacă preşedintele Traian Băsescu, ca şef al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, avizează procedura. Preşedintele a avut în ultima perioadă mai multe şedinţe de lucru, legată şi de situaţia din Ucraina.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE