More

    Benjamin Bodo, fără rivali!

    floreta

    Prima zi a Campionatelor Naţionale de floretă pentru cadeţi de la Satu Mare a programat ieri întrecerea individuală masculină. Aşa cum era de aşteptat, sătmăreanul Benjamin Bodo s-a impus şi în acest an şi şi-a păstrat titlul cucerit în 2013.

    Sportivul de la CS Satu Mare a trecut cu bine de fazele preliminare, iar pe tabloul de opt a avut următoarele rezultate: 15-6 cu Mihai Rădulescu (CSS Ploieşti) în sferturi, 15-8 cu Victor Gheorghe (CSS Ploieşti) în semifinale şi 15-5 cu Silviu Roşu (CSA Steaua Bucureşti) în finală.Pe locul doi s-a clasat Silviu Roşu (CSA Steaua), iar bronzul le-a revenit lui Victor Gheorghe (CSS Ploieşti) şi Cristian Cândescu (CSA Steaua Bucureşti).

    În 2013 podiumul a arătat astfel: 1. Benjamin Bodo (CS Satu Mare), 2. Victor Gheorghe (CSS Ploiești), 3. Alexandru Georgescu și Silviu Roșu (ambii de la CSA Steaua București).

    Din păcate trebuie remarcat numărul scăzut de participanți, 21…iar azi în întrecerea pe echipe la start vom avea doar cinci competitoare pentru… trei medalii.
    „Clar, Benjamin e cel mai bun din țară la vârsta lui. N-are rival”, a recunoscut antrenorul File Attila care speră ca și săptămâna viitoare la Naționalele de juniori Bodo Benjamin să confirme.

    ”În concursul pe echipe la cadeți nu suntem favoriți la aur căci de unul singur Benjamin nu poate face minuni dar săptămâna viitoare la juniori împreună cu Flucuș și Dascălu ne vom bate la titlu”, a mai spus File Attila.

    Campionul Benjamin Bodo s-a declarat mulțumit de evoluțiile sale iar ca obiectiv în acest an și-a propus o medalie și la Naționalele de juniori și o clasare între primii 16 la Mondialele de cadeți din Polonia.

    Programul următoarelor trei zile de concurs de la Sala de Scrimă “Alexandru Csipler” din Satu Mare este următorul:
    – azi, ora 9:30 – proba pe echipe masculin
    – miercuri, 12 martie, ora 9:00 – proba individuală feminină
    – joi, 13 martie, ora 9:00 – proba pe echipe feminin.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE