More

    Căutările avionului dispărut se intensifică: “Obiecte suspecte” în zona principală de căutare a MH370

    3

    Căutările s-au intensificat luni în sudul Oceanului Indian, unde au fost mobilizate numeroase avioane şi nave, după ce au fost observate mai multe fragmente provenind cel mai probabil de la avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines. Un avion chinez a reperat “obiecte” considerate “suspecte” în sudul Oceanului Indian, a anunţat luni agenţia oficială de presă China Nouă.

    UPDATE 12:15 – Australia a detectat două obiecte, în cursul căutărilor în sudul Oceanului Indian, care ar putea să fie fragmente ale avionului ce efectua zborul MH370.

    Australia a trimis o navă în zonă, cu scopul de a încerca să recupereze aceste două obiecte plutitoare, a adăugat Abbott.

    Pe de altă parte, Malaysia a anunţat că obiectele descoperite de Australia urmează să fie recuperate în câteva ore.

    UPDATE 12:05 – Căutările se intensifică în sudul Oceanului Indian

    Căutările s-au intensificat luni în sudul Oceanului Indian, unde au fost mobilizate numeroase avioane şi nave, după ce au fost observate mai multe fragmente provenind cel mai probabil de la avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines.

    Australia, care coordonează operaţiunile în regiune, a anunţat luni că urmăreşte toate pistele pentru localizarea avionului înainte de o înrăutăţire anunţată a condiţiilor meteorologice.

    La rândul său, agenţia China Nouă a anunţat luni că “obiecte” suspecte, cel mai probabil având legătură cu avionul Boieng 777, au fost observate în regiune.

    Obiectele, de culoare albă şi având formă pătrată, au fost detectate de un avion militar de tipul Iliuşin-76, trimis de autorităţile chineze în cadrul operaţiunilor de căutare la care participă numeroase ţări. De asemenea, aceste obiecte sunt compuse din două elemente relativ mari şi din alte numeroase bucăţi răspândite pe o rază de mai mulţi kilometri.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE