More

    Concurs de poezie pentru elevii sălăjeni

    „Primăvara poeziei” – ediția a XIV-a, la Zalău

    Elevii sălăjeni care vor să participe la concursul de recitare din poezia românească mai au la dispoziţie circa trei săptămâni pentru a se înscrie la concurs, termenul limită de înscriere fiind data de 10 aprilie.


    Concursul va avea loc în 12 aprilie, la ora 9.30 la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, fiind organizat de Consiliului Judeţean Sălaj, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, şi se va desfăşura, în cadrul evenimentului cultural „Primăvara Poeziei” – ediţia a XIV-a.

    Concursul îşi propune să descopere, să sprijine şi să promoveze tinere talente în acest domeniu, adresându-se tuturor elevilor înscrişi la şcolile gimnaziale (clasele V-VIII), licee şi colegii din judeţul Sălaj.

    Concursul se va desfăşura pe două secţiuni. Elevii din şcolile gimnaziale (clasele V-VIII), vor pregăti pentru concursul de recitare două poezii din autorii cuprinşi în programa şcolară, dar cu alte texte decât cele studiate, iar elevii din licee şi colegii, care vor pregăti pentru concursul de recitare trei poezii: una de dragoste, una patriotică şi una satirică, din autorii cuprinşi în programa şcolară, dar cu alte texte decât cele studiate.

    Înscrierile se vor face până în data de 10 aprilie 2014, pe baza fişei de participare alăturată regulamentului.
    Concurenţii care se încadrează în prima secţiune (şcoli gimnaziale clasele V-VIII) se vor prezenta la sediul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, sâmbătă, 12 aprilie 2014, la ora 9, concursul urmând să înceapă la ora 9.30.

    Concurenţii care se încadrează în secţiunea a doua (licee, grupuri şcolare şi colegii) se vor prezenta la sediul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, sâmbătă, 12 aprilie 2014, la ora 9, concursul urmând să înceapă la ora 9.30.

    Comisia de jurizare va fi alcătuită din personalităţi şi specialişti în domeniul literaturii. Se vor acorda premii în valoare netă şi diplome.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE