More

    Corlăţean: La 7 ani de la aderare, românii nu se simt egali cu ceilalţi cetăţeni europeni

    3

    Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, într-un interviu pentru “Die Welt”, că, la 7 ani de la aderarea la UE, românii nu se simt încă egali cu ceilalţi cetăţeni europeni, iar faptul că România joacă adesea un rol în campaniile electorale din alte ţări creează o stare de frustrare.

    “Aderarea României la UE s-a produs acum 10 ani şi cu siguranţă mai sunt multe aspecte care trebuie rezolvate. Dar, în acelaşi timp este dureros că în interiorul UE se aplică standarde duble şi ţara mea este supusă unui mecanism special de control”, a precizat şeful diplomaţiei, într-un interviu acordat cotidianului “Die Welt“.

    “România joacă adesea un rol în campaniile electorale interne din alte ţări, unde sunt livrate clişee, care sunt extrem de ofensatoare pentru noi. Asta creează o stare de frustrare şi îi face pe mulţi români să nu se simtă egali cu ceilalţi cetăţeni europeni”, a mai precizat ministrul de Externe, aflat în vizită de lucru în Germania.

    Referitor la rapoartele UE privind corupţia, Corlăţean a declarat că în România acest fenomen nu este prezent într-o măsură mai mică sau mai mare decât în alte ţări europene.

    “Noi, ca guvern, trebuie, nu numai din motive economice, să luptăm cât mai puternic posibil împotriva corupţiei”, a spus ministrul de Externe, adăugând că, în acest sens, România a adoptat o serie de legi privind lupta împotriva corupţiei care nu există în alte ţări. “UE recunoaşte eforturile noastre în numeroase domenii. Asta nu înseamnă că ne-am atins obiectivele. Dar este inacceptabil pentru noi un tratament discriminatoriu al României în interiorul UE. Avem dreptul să fim trataţi ca toate celelalte state UE”, a mai spus Corlăţean.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE