More

    Cum să mănânci sănătos la birou

    6

    Pauzele scurte de masă, lipsa unei bucătării în incinta firmei sau colegii care comandă tot timpul mâncarea de la firmele de catering sunt doar câteva dintre scuzele pe care le folosesc cei care renunţă la dietă atunci când merg la serviciu. Astfel, au liber să ronţăie covrigei şi ciocolată lângă calculator sau să se “energizeze” cu o bautură carbogazoasă cu cofeină.

    Simple pretexte am spune noi! Daca te organizezi putin si iti pregatesti pachetul cu mancare de acasa si optezi pentru alimentele potrivite nu te vei mai abate de la dieta.

    1.   Nu uita sa iei micul dejun

    Ai nevoie de un mic-dejun consistent, care sa te tina in forma intreaga dimineata. Daca sari peste prima masa a zilei vei fi tentat/a ca la pranz sa mananci ce gasesti mai repede la indemana.

    In mai putin de 5 minute poti pregati un mic-dejun consistent si echilibrat:

    –          1 ceasca de cafea + 1 portie de cereale+ 1 produs lactat(iaurt, lapte, branza) + 1 fructe

    Cerealele si fructele au rolul de induce rapid senzatia de satietate si, totodata, sunt alimente indispensabile functionarii optime a creierului.

    2.  Pregateste-ti pachetul de pranz de acasa

    Opteaza pentru un sandvis sanatos, o supa sau o salata, pe care sa le tranporti cu usurinta intr-un rucsac si sa le mananci la pranz. Unde pui ca in acest mod faci si economie in buget, evitand sa mai comanzi mancare de la fast-food sau firmele de catering!

    Sfaturi importante:

    –          daca iti pregatesti un sandvis,  evita  sa il asezonezi cu maioneza, unt sau alte sosuri grase.; totodata, cel mai bine este sa folosesti paine integrala in locul celei albe si sa eviti mezelurile.

    –          ai ales sa mananci supa? in niciun caz nu te gandi la supa la plic, deoarece aceasta nu are nicio valoare nutritiva si in scurt timp ti se va face din nou foame;  varianta mai buna ar fi sa iti pregatesti o oala mare de supa acasa si sa iti iei in zilele urmatoare la birou (poti folosi un termos pentru a pastra supa calda pana la pauza de pranz).

    –          salatele sunt la fel de bune pentru o masa la birou;  pune intr-o caserola legumele preferate, dar si cateva alimente bogate in proteine, precum, nuci, ou fiert sau branza proaspata, iar dressingul transporta-l intr-un borcanel (sa nu cazi in capcana dressingurilor din comert, intrucat acestea au foarte multe calorii si conservanti).

    Tu ce idei ai pentru masa la serviciu?

    – See more at: http://www.marya.ro/cum-sa-mananci-sanatos-la-birou/#sthash.AiFnrsIl.dpuf

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE