More

    De ziua ta, femeie!

    Când vorbeşti cu o femeie sau despre o femeie, să-ţi închipui un fundal sonor al melodiei nemuritoare “Ave Maria”! Sensibilitatea ei se uneşte, parcă, cu cea a feminităţii, a celei mai importante fiinţe din viaţa unui om! Nu ştim să le preţuim, dar în sufletul nostru trăim ceva aparte faţă de femeia ce dă viaţă unui vlăstar şi care-şi schimbă automat sensul vieţii. Trăim ceva aparte simţindu-ne ocrotiţi de soţia, care printr-un zâmbet, o privire şi o mângâiere, face să uiţi necazurile, mai mari sau mai mici, ivite! Trăim ceva, cu totul aparte, având lângă tine pe mama, care-ţi dă cel mai potrivit sfat, atunci când ai nevoie de el! Şi-i bine până ai mamă! O regretă Grigore Vieru scriind: “Nu am, moarte, cu tine nimic…”, “Dar ce-ai face tu şi cum ai trăi/ De-ai avea mamă şi ar muri?”.

    Femeia rămâne o legendă luminată de tâlcul, de frumuseţea şi de înţelepciunea visurilor sale. Ea a rămas mereu cu sensibilitatea-i caracteristică, cea pe care Dumnezeu a sărutat-o pe frunte, dar şi pe suflet. Poate cartea ce-mi iese de sub tipar în aceste zile, “Sărut pe suflet”, este dedicată în general femeii, pe care o sărbătorim în fiecare an de 8 Martie, de la copilul de grădiniţă, la frate, soţ, bunic şi, la unison, îi dorim un călduros, din inimă pornit, “La mulţi ani! Sănătate! Fericire! Împliniri!”, toate alături de cei dragi şi de societatea care ar trebui să o respecte mai mult.

    Femeia are un suflet generos, iar colectivul genului puternic de la Gazeta de Nord-Vest şi Nord Vest TV ne gândim, tot cu sensibilitate, la toate femeile din judeţul Satu Mare, care ne urmăresc cu fidelitate. Acum, la ceas de sărbătoare, le oferim cea mai frumoasă urare de sănătate, fericire, ca dovadă a respectului pe care li-l purtăm.
    Ştiu că toţi oamenii doresc să trăiască mult, dar dumneavoastră, femeile din Sătmar, nu vreţi să îmbătrâniţi şi nici nu vă dăm voie! Vă vedem mereu tinere, cu zâmbetul pe buze şi optimismul ce vă caracterizează.Ce ne-am face fără dumneavoastră? Existenţa femeii în societate dovedeşte oamenilor cât greşesc gândind că încetează să iubească. Prin femei omul ştie că îmbătrâneşte numai când încetează să iubească!
    Sentimentele noastre pentru femei, acum, de 8 Martie, sunt prinse în cuvânt cu un anume elan ca cel care te poate ridica să zbori şi să dai un echilibru şi substanţei vieţii! Ardelenii spun, simplu, să ne trăiţi mulţi ani! Sănătate! Vă admirăm, vă respectăm, vă recunoaştem calităţile şi vă preţuim!

    Teodor Curpaş

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE