More

    Elevii sălăjeni „nu se omoară” cu simulările de la Bacalaureat

    4.153 de elevi sălăjeni, din clasele a XI-a şi a XII-a, ar fi trebuit să participe, ieri, la prima probă din cadrul simulării examenului de Bacalaureat, cea la Limba şi literatura română.

    Potrivit inspectorului de limba și literatura română, prof. Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IȘJ) Sălaj, din clasa a XI-a au fost înscrişi 2.113, dar au participat la testare 2.052 de elevi (61 fiind absenţi), iar de la clasa a XII-a, din cei 2.040 de liceeni înscrişi, au susţinut proba doar 1.948 (92 fiind absenți). Totodată, pentru corectarea tuturor lucrărilor la prima probă de limba şi literatura română au fost convocaţi 72 de profesori.

    Evaluarea lucrărilor, la toate disciplinele, se va realiza în patru centre zonale de evaluare, respectiv la Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai” Zalău, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău, Liceul Tehnologic „Octavian Goga” Jibou şi Liceul Tehnologic „Ioan Ossian” Şimleu Silvaniei.

    Simularea Bacalaureatului a continuat, azi, 4 martie, cu proba scrisă la Limba şi literatura maternă, urmând ca în zilele de 5 şi 7 martie să aibă loc proba obligatorie a profilului, respectiv proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele finale vor fi afişate vineri, 14 martie.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE