More

    Eugeniu Avram rămâne prefect

    avram

    UDMR a cerut, în cadrul negocierilor purtate luni la Bucureşti, şi funcţia de prefect al judeţului Satu Mare, ne-a declarat deputatul PSD de Satu Mare, Octavian Petric. În urma negocierilor purtate şi a intervenţiilor premierului Victor Ponta şi a vicepremierului Liviu Dragnea, funcţia de prefect al judeţului Satu Mare va fi ocupată în continuare de către Eugeniu Avram. UDMR a primit în schimb funcţia de subprefect al judeţului. Negocierile pentru posturile de conducere din instituţiile deconcentrate din judeţul Satu Mare vor avea loc în perioada următoare.

    “În prezent, în Parlamentul României există o nouă majoritate, bazată pe un acord semnat în 2012, când USL prin cei doi vicepreşedinţi, domnii Ponta şi Antonescu, au semnat un acord cu UDMR pentru susţinerea programului de guvernare. Din cauza deciziilor politice luate în cadrul partidului, liberalii au ieşit de la guvernare. PSD a fost obligat să constituie o nouă alianţă, să aibă o nouă susţinere a Guvernului, în cadrul căreia a intrat şi UDMR. Cum am precizat, s-a respectat programul de guvernare stabilit în 2012. Pentru judeţul Satu Mare s-a negociat, consider eu, foarte bine, pentru că situaţia de la Satu Mare o cunoaşte foarte bine şi domnul vicepremier Liviu Dragnea şi domnul premier Victor Ponta. În urma negocierilor, cu toate că cei de la UDMR au revendicat postul de prefect, nu li s-a dat, în schimb li s-a aprobat un post de subprefect. Pentru instituţiile deconcentrate urmează să aibă loc discuţii pe tema aceasta între preşedintele PSD Satu Mare, domnul Mircea Govor, şi cel al UDMR, domnul Pataki Csaba. Aceştia vor lua o decizie, sigur, în cadrul birourilor permanente ale celor două formaţiuni politice”, ne-a declarat deputatul Octavian Petric.

    În schimbul funcţiei de prefect în două judeţe, printre care şi Satu Mare, UDMR a primit funcţii de secretar de stat. “UDMR a revendicat mai multe posturi de prefect, patru la număr, şi tot atâtea de subprefect. Ştiu că au primit doar două posturi de prefect, iar în compensaţie li s-au acordat posturi de secretari de stat în ministere”, ne-a declarat deputatul PSD de Satu Mare, Octavian Petric. De asemenea, în urma negocierilor purtate luni la Bucureşti, UDMR a primit şi cinci funcţii de subprefect, printre care şi cea din judeţul nostru.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE