More

    Europene ratate pentru Amalia

    amalia

    Două spadasine sătmărene au participat la sfârşitul săptămânii trecute la competiţii majore. Simona Pop de la Steaua la a patra etapă a Cupei Mondiale, la Saint Maur, iar Amalia Tătăran la Campionatul European de junioare, din Ierusalim.

    Amalia a ieșit fără mari emoții din grupă. Sportiva pregătită de Csiszar Francisc a avut următoarele rezultate: 5-2 cu Nadine Stahlberg (Germania), 5-2 cu Anna Mroszczak (Polonia), 5-3 cu Noemi Moeschlin (Elveția), 5-3 cu Jessica Gundry (Marea Britanie), 3-5 cu Dana London (Israel) și 5-2 cu Madina Azizova (Estonia). După aceste rezultate excelente, Amalia Tătăran a fost eliminată în turul I pe tabloul principal. Sătmăreanca a cedat cu 11-15 în fața sportivei Naiara Aldana și a terminat întrecerea pe locul 33. Vă reamintim însă că, anul trecut, la Europenele de juniori, Amalia cucerise medalia de argint la Budapesta. Din păcate Amalia a evoluat cu dureri la umărul drept. Însă a dorit să îşi respecte blazonul după medalia din 2013 şi a decis totuşi să participe, chiar dacă a fost conştientă că nu poate realiza foarte mult din cauza accidentării.

    În Franţa, delegaţia României, respectiv Simona Pop au avut evoluţii bune. La individual Ana Maria Brânză a reușit un nou rezultat mare. La Saint Maur, Brânză a ajuns până în semifinale și a cucerit medalia de bronz. Simona a ajuns până în optimi (15-10 cu Maria Udrea, 15-13 cu Yujie Sun, din China, și 9-15 cu Yana Zvereva, din Rusia), Ana Maria Constantin (15-9 cu Szasz Emese, din Ungaria, și 5-6 cu Rebecca Chimahusky, din SUA) s-a oprit în turul II, iar Maria Udrea (10-15 cu Simona Pop) și Ioana Dumitru (10-11 cu Rosella Fiamingo, din Italia) au fost eliminate în turul I. A urmat proba pe echipe, echipă din care a făcut parte şi sătmăreanca de la Steaua. România a fost învinsă în sferturile de finală de către Suedia, scor 40-42. În aceste condiții, spadasinele românce au intrat în mini-turneul pentru locul cinci, unde au întâlnit în primul duel ţara gazdă. România a învins Franța în mini-turneul locurilor 5-8 de la Saint Maur cu 32-31 după un meci dramatic. Franțuzoaicele au condus aproape tot meciul, dar Brânză a revenit în final puternic și a dat tușa decisivă în minutul de aur. În finala pentru locul 5, România a învins China cu 28-27, Ana Maria Brânză fiind responsabilă din nou cu tușa decisivă.

    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE