21 April 2018

Exerciţii demonstrative ale jandarmilor la Şcoala “Octavian Goga”

Filed under: Locale |

goga

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare a desfăşurat ieri exerciţii demonstrative la Şcoala cu clasele I-VIII “Octavian Goga”. Activitatea organizată de jandarmii sătmăreni la această şcoală reprezintă o încununare a activităţilor desfăşurate de elevii acestei şcoli prin implicarea lor în campania „Jandarmeria pe înţelesul tuturor!”, întrucât Şcoala “Octavian Goga” a fost premiată cu locul III la secţiunea „cea mai implicată şcoală” în cadrul concursului „Jandarmul, prietenul tău!”, organizat în noiembrie 2013. Activitatea demonstrativă a fost realizată de jandarmii Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil, sub comanda sublocotenentului Vlad Chiuzbăian.

Exerciţiile demonstrative au debutat cu exerciţiul de interceptare a unui autoturism care transporta suspecţi. Demonstraţia de arte marţiale combinate, de judo şi alte tehnici specifice de autoapărare a fost pe placul sutelor de elevi, după care a urmat apoi un exerciţiu în care jandarmii au dovedit faptul că ştiu să mânuiască cu precizie armele într-un exerciţiu care presupune atenţie, ritmicitate şi precizie. Jandarmii au organizat un mini poligon de tragere, unde cei mari au putut mânui şi testa arme air soft.
Plutonierul Florentin Oros din cadrul compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale le-a prezentat tuturor elevilor trusa criminalistică, aceştia putând să-şi ia amprentele. Elevii claselor primare au aflat informaţii despre ţinuta jandarmilor şi tehnica auto din dotare. Activitatea a fost foarte apreciată de copiii şi de cadrele didactice ale acestei şcoli invitând Jandarmeria şi la alte astfel de activităţi.
Pavel Prodaniuc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *