Expoziţii şi lansări de carte la Muzeul de Artă

Filed under: Locale |

lansare

Zi plină de evenimente ieri la Muzeul de Artă Satu Mare. Astfel, începând cu ora 12.00, a avut loc vernisajul expoziţiei de icoane pe sticlă dedicată sărbătorilor pascale „Icoane din suflete de copii”, organizat de elevii Şcolii Gimnaziale “Constantin Brâncoveanu”, expoziţie ajunsă la a IV-a ediţie. În cadrul acestei expoziţii au fost expuse 46 de lucrări realizate de 30 de elevi, îndrumaţi de profesoara Klara Gurzău, care este şi membră a Asociaţiei Artiştilor Plastici (AAP) Satu Mare. Vernisajul copiilor pictori a fost însoţit de un program muzical susţinut de colegii lor, care au cântat pricesne din cadrul Postului Mare.

După care de la ora 14.00 a urmat lansarea operelor literare volumul de poezie “Naşterea Aurorei”, de Vasile Mic, respectiv o antologie de autor “Cărţile vieţuirii”, de Horia Bădescu. Cele două volume au fost prezentate de Horia Bădescu, Alexandru Zotta şi alţii. Poemele lui Vasile Mic din cadrul volumului “Naşterea Aurorei” sunt pline de spontaneitate.

Manifestările de la Muzeul de Artă s-au încheiat la ora 15.00 cu expoziţia “Rădăcini pentru zbor” a preşedintei Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) Sattu Mare, Ştefania Adela Pop, din Sighetu Marmaţiei. Despre lucrările artistei au vorbit directorul Centrului Judeţean pentru Cultură şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Satu Mare, Felician Pop, directorul adjunct al Bilbliotecii Judeţene, Robert Laszlo, şi vicepreşedintele UAP, Papp Csaba Otto. Lucrările artistei nu sunt tablouri odihnitoare şi sunt realizate în momentul în care pictoriţa nu se afla în momentul ei de graţie. Tot în cadrul acestui eveniment a avut loc şi un moment artistic cu ocazia comemorării a 81 de ani de la naşterea poetului Nichita Stănescu.
Pavel Prodaniuc

One Response to Expoziţii şi lansări de carte la Muzeul de Artă

  1. Pe cand veti avea un redactor cat de cat avizat pe zona asta? Nu de alta, dar semnatarul nici macar de fotograf nu s-a nimerit inspirat . Parerea mea…

    george pop
    29/03/2014 at 02:45
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *