23 April 2018

Festivalul Național al Științei, la Zalău

Filed under: Actualitatea Salajeana |
În calendarul de activități educative publicat de Ministerul Educației Naționale pentru acest an sunt cuprinse cinci evenimente care vor fi organizate pe raza județului Sălaj, în domeniile cultural-artistic, științific și ecologic.
Astfel, în luna mai vor avea loc două manifestări. Este vorba de Festivalul Național al Științei, organizat de Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, care va avea 800 de participanți și despre Concursul Național de muzică populară pentru tinere talente ”Tradiții”, care a ajuns la cea de-a V-a ediție, concurs organizat de Clubul Copiilor din Șimleu Silvanie și la care sunt așteptați 80 de participanți.
În luna iunie, Palatul Copiilor Zalău va organiza un Concurs naţional de ecologie, dendrologie şi protecţia mediului, care a ajuns în acest an la ediția a XI-a și la care vor participa circa 200 de copii.
În luna iulie va avea loc Festivalul Internaţional de folclor pentru românii de pretutindeni „La fântâna dorului”, ediția a XIV-a, unul dintre festivalurile consacrate ale Sălajului, organizat în orașul Șimleu Silvaniei de către Clubul Copiilor din localitate.
În luna august la Jibou se va desfășura Festivalul Internaţional de folclor şi meşteşuguri artistice tradiţionale „Someș, cântecele tale”, ediția a XXVIII-a.
Tot pentru anul 2014, Ministerul Educației Naționale a aprobat organizarea, în Sălaj, a 12 concursuri regionale și interjudețene, în domeniile sportiv, cultural-artistic, educație civică, printre care Concursul naţional de karate „Cupa Performantei”, ediția a XVI-a, organizat în iunie de Clubul Copiilor Șimleu Silvaniei, Concursul naţional de interpretare vocal instrumental „Viva la Musica”, ediția a XVI-a, organizat de Liceul de Arta „Ioan Sima” Zalău și Concursul naţional de tenis de masă „Tinere Sperante”, ediția a IX-a, organizat de Clubul Copiilor din Cehu Silvaniei.
Iulian Duma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *