More

    Formula 1 / Marele Circ, la start

    f1

    Startul noului sezon din cadrul Campionatului Mondial de Formula 1 bate la uşă. În acest week-end are loc prima etapă a Marelui Circ, iar cursa inaugurală a anului se va desfășura pe un circuit special – Albert Park, din Melbourne, Australia.

    Pista din Albert Park are o lungime de 5,3 kilometri și 16 viraje, iar cel mai rapid tur de pistă a fost stabilit de Michael Schumacher în 2004. Însă noul sezon vine şi cu noi reguli. Cele mai importante modificări produse în Marele Circ sunt de ordin tehnic şi vizează.

    Motoarele V8 de 2,4 litri vor fi schimbate cu cele V6 de 1,6 litri, care revin în Formula 1 pentru prima dată din 1988. Cutiile de viteze vor avea opt trepte, faţă de şapte în 2013, iar un astfel de ansamblu trebuie să reziste la şase Grand Prix-uri consecutive. Schimbări au fost operate şi la partea aerodinamică a monoposturilor. DRS, aripa mobilă spate, se va putea deschide 65 de milimetri, faţă de 50 de milimetri până acum.

    Calificările de la Melbourne sunt programate azi la ora 8.00, iar cursa începe duminică de la aceeaşi oră, în direct la Dolcesport 1.
    Echipele din Formula 1 – 2014:
    * Red Bull Racing (Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo)
    * Mercedes AMG (Lewis Hamilton, Nico Rosberg)
    * Ferrari (Fernando Alonso, Kimi Räikkönen)
    * Lotus (Romain Grosjean, Pastor Maldonado)
    * McLaren Mercedes (Jenson Button, Kevin Magnussen)
    * Force India (Niko Hulkenberg, Sergio Perez)
    * Sauber (Adrian Sutil, Esteban Gutierrez)
    * Toro Rosso (Jean-Eric Vergne, Danil Kbiat)
    * Williams (Felipe Massa, Valtteri Bottas)
    * Marussia (Jules Bianchi, Max Chilton)
    * Caterham (Kamui Kobayashi, Marcus Ericsson).
    Dani C.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE