27 April 2018

Hal Douglas, vocea spoturilor de promovare a multor filme de la Hollywood, a murit la 89 de ani

Filed under: Life |

5

Hal Douglas, care a asigurat, timp de mai multe decenii, vocea spoturilor de prezentare a numeroase filme hollywoodiene, printre care „Philadelphia”, „Forrest Gump” şi „Arma mortală”, a încetat din viaţă pe 7 martie, la vârsta de 89 de ani, din cauza unui cancer la pancreas, informează Reuters.

Hal a fost cunoscut nu doar pentru vocea sa incomparabilă, care a fost auzită în mii de spoturi pentru filme, în reclame de radio şi televiziune, documentare şi în numeroase emisiuni de radio, ci şi pentru căldura, modestia, umorul şi generozitatea sa„, a afirmat Sarah Douglas, fiica lui Hal Douglas.

Regizorul Casimir Nozkowski a realizat în 2013 un scurtmetraj despre Hal Douglas, intitulat „A Great Voice”, în care a descris, printre altele, tehnicile de voice-over ale acestuia.

De asemenea, acesta a apărut în faţa camerelor de luat vederi într-un spot de promovare a documentarului „Comedian”, realizat de actorul Jerry Seinfeld, în 2002.

Născut în Connecticut, Hal Douglas a fost pilot de aviaţie, a scris proză de ficţiune şi a studiat actoria înainte de a fi crainic pentru posturile de radio, de a asigura vocea de fundal pentru emisiuni de televiziune şi de a realiza spoturi pentru filme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *