25 April 2018

“Help for Smaranda” la Castelul Karolyi

Filed under: Locale |

gala

Organizaţia Municipală de Femei Carei a PSD a organizat duminică seara un spectacol umanitar de strângere de fonduri pentru sprijinirea artistei plastice careience Smaranda Milu Némethi, în lupta pe care o dă în învingerea unei forme grele de cancer pulmonar. Organizatoarea şi producătoarea spectacolului din Castelul Károlyi a fost preşedinta Organizaţiei Municipale de Femei Carei a PSD, Rodica Maxi.

Peste 7.300 de lei adunaţi
Din luna decembrie 2013, Smarandei i s-a descoperit o formă rară şi agresivă de cancer pulmonar, maladie care i-a schimbat radical optica şi modul de viaţă. După două luni petrecute prin spitalele româneşti, Smaranda Milu Némethi a plecat în Germania unde a fost diagnosticată cu “Carcinom Bronhopulmonar ALK pozitiv”, altfel spus cancer la plămâni cu mutaţie genetică foarte rară ALK. Această mutaţie este din fericire favorabilă, pentru că există un medicament citostatic cu acţiune locală care acţionează asupra acestor celule canceroase mutante cu posibilitatea de remisie totală. Medicamentul se numeste Crizotonib 250 mg, tratamentul lunar costând aproximativ 7.000 de euro.

Careienii şi sătmărenii prezenţi nu s-au zgârcit în donaţii. Astfel, la sfârşitul zilei s-a strâns suma de 7.333 de lei, bani proveniţi atât din vânzarea icoanelor pe sticlă, donaţii pe Facebook, tablouri puse la dispoziţie spre vânzare de artiştii plastici Ştefan Gnandt, Lázin Csaba, Lepedus Ildikó, Liviu Paul, Cristina Gloria Oprişa şi Szemák Zsuzsa, organizatorii campaniei rugându-ne ca şi noi, la rândul nostru, să o ajutăm pe Smaranda, prin conturile: IBAN: RO35 RNCB 0318 0707 8478 0001 în RON, IBAN: RO31 RNCB 0075 0707 8478 0001 în EURO şi SWIFT: RNCB RO BU, titular al conturilor fiind Milu Dan Ioan CNP: 1790611040042.

Alături de Smaranda în lupta ei pentru viaţă
Spectacolul de duminică seara a adus în Sala Cavalerilor a castelului careian o pleiadă de artişti consacraţi sau în devenire, care prin muzică uşoară sau populară, dans modern sau de societate şi prezentare de modă au vrut să fie alături de Smaranda în lupta ei pentru viaţă. Programul a fost deschis de un grup vocal din cadrul Clubului Elevilor Carei, grup coordonat de profesoara Mariana Vulcan, urmat de solistele Pop Niculina şi Gabor Tania de la Centrul Cultural Carei, profesor coordonator Szucs Jozsef, “partitura” fiind schimbată de dansatorii Kiss Bertalan şi Illes Dalma de la Clubul “Rus Team” din Baia Mare.

“Cireaşa de pe tort” a fost “servită” de modelele de la Casa de Vestimentaţie “Gxgia Shine” – designer vestimentar: Georgia Ciontos, modelele prezentate fiind propuse spre vânzare, sumele obţinute fiind donate în scopul ajutorării Smarandei Milu Némethi, pentru ca binecunoscuta cântăreaţă de muzică oşenească Maria Tripon să încălzească atmosfera prin piesele ei binecunoscute, fiind acompaniată de Vasile Solomon şi Ioan Rus de la Casa de Cultură din Negreşti Oaş. Maria şi-a “pigmentat” momentul printr-o priceasnă cântată magistral şi printr-un cadou de suflet pe care l-a dăruit sărbătoritei serii. Întâlnirea s-a încheiat prin vizionarea unui film realizat de Alina Maxi în onoarea şi pentru sănătatea Smarandei.

Valeriu Ioan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *