More

    În coada clasamentului pe ţară la simulările Evaluării Naţionale

    Cu un procentaj de promovabilitate de 43,55%, judeţul Satu Mare ocupă locul 32 pe ţară în ceea ce priveşte clasamentul după media la simularea Evaluării Naţionale din acest an, potrivit rezultatelor oficiale anunţate de Ministerul Educaţiei Naţionale. Media de promovabilitate obţinută de elevii sătmăreni este cu 5,25% mai mică faţă de media naţională care a fost de 48,8%.

    Pe probe, la Limba şi literatura română judeţul nostru ocupă locul 34 cu o promovabilitate de 56%. Matematica le-a dat ceva bătăi de cap elevilor sătmăreni care s-au prezentat în acest an la simulare, având în vedere că doar 23,7% au reuşit să ia note de trecere, ceea ce ne clasează pe locul 30 la nivel naţional. Dintre elevii sătmăreni care au susţinut examenul de simulare la limba şi literatura maternă doar 66,7% au reuşit să promoveze, situând Satu Mare pe locul 9, din 12 judeţe în care a fost organizată această probă.

    Potrivit rezultatelor date publicităţii de Ministerul Educaţiei Naţionale, clasamentul după media la simulare este deschis de Bucureşti, care a înregistrat cea mai mare promovabilitate (64,2%). Urmează judeţele Brăila, Cluj, Galaţi, Alba şi Suceava unde peste 55% dintre elevi au avut medii de trecere. La polul opus se situează judeţele Călăraşi cu o promovabilitate de 34,2%, Caraş-Severin, Tulcea, Botoşani şi Arad.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE