More

    Lecţie de pragmatism predată de olteni

    IMG_9468

    Olimpia a pierdut primul meci pe teren propriu, 0-1 cu FC Olt, dar rămâne după 18 etape pe loc de play-off în Liga a II-a. Elevii lui Csik şi Bolba nu au mai repetat evoluţiile bune din primele trei partide ale anului şi au cedat chiar când le era lumea mai dragă în faţa unei contracandidate la intrarea între primele şase din serie.

    Oltenii au marcat singurul gol al meciului în minutul 22 la o fază ciudată când Bardu vrând să centreze a trimis un lob perfect peste Anca, direct în colţul lung. După care oaspeţii ne-au predat o lecţie de pragmatism, cu o apărare supraaglomerată, cu ieşiri periculoase pe contraatac şi firesc pentru o echipă în avantaj cu multe momente de întreruperi şi trageri de timp.

    În schimb, Olimpia a jucat previzibil, cu mingi aruncate enervant spre înaltul Boştină şi cu puţine reuşite la mijlocul terenului. Degeaba a schimbat tactica după pauză Tibi Csik, căci nici Lemac, nici Feier şi nici măcar trecerea lui Munteanu pe postul de mijlocaş central n-au adus superioritatea mult dorită. Iar faptul că Olimpia şi-a creat primele ocazii abia după minutul 70 spune tot despre un meci pe care am vrea să-l uităm foarte repede.

    iuhas

    Ar fi de amintit doar zbaterile lui Boştină şi ocaziile lui din minutele 73 şi 74 sau dăruirea lui Iuhas care mai avea puţin şi îi făcea marcaj portarului Mogoşanu.

    Pe fondul unui arbitraj modern, asigurat de centralul Emil Voicu din Bacău oaspeţii se impun, trebuie să recunoaştem, meritat şi urcă pe locul cinci în clasament. Olimpia coboară pe şase dar trebuie să mulţumească celor de la UTA care s-au impus la Bistriţa şi au trimis Gloria în zona periculoasă.

    Din păcate din spate vine CS Mioveni, o altă aspirantă la play-off care a îngropat se pare trupa lui Mititelu. Pentru Olimpia nu e prea mult timp de odihnă, galben-albaştrii având programat miercuri un nou meci greu, la Oradea, cu FC Bihor.

    „A fost un joc foarte bun, jucătorii au făcut un meci perfect. Sunt foarte încântat de cum au respectat sarcinile tactice, de determinarea pe care au arătat-o, de unitatea de grup, lucruri nespecifice jucătorilor români. Păcat de marile ocazii pe care le-am avut, cred că am avut patru, cinci ocazii singur cu portarul. Dacă am fi reuşit să marcăm una dintre ele, ne făceam jocul mai uşor şi era mai aproape de adevăr, după cum s-au desfăşurat ostilităţile în teren. Aşa cum am spus-o, nu a fost un meci decisiv, mai sunt încă patru meciuri importante, până la final orice se poate întâmpla. Ne aşteaptă un meci important miercuri (n.r. red. pe teren propriu cu CSU Craiova), aşa că trebuie să rămânem concentraţi şi cu picioarele pe pământ. Dar, încă o dată spun, aşa cum am spus şi după meciul cu Târg Mureş, dacă vom aborda meciul cu aceeaşi determinare e greu să ne bată cineva”, a declarat, după meci, antrenorul de la FC Olt Slatina, Dan Oprescu.

    „Felicit echipa oaspete pentru victorie. Au ştiut să gestioneze bine avantajul de pe tabelă şi să termine învingători. Mă aşteptam la un meci greu, ştiam că întâlnim o echipă puternică. Am avut şi noi câteva ocazii de a marca dar din păcate pentru noi nu am reuşit acest lucru. Poate nu am fost inspiraţi, nici eu nici jucătorii. Şi-au dorit foarte mult victoria, au fost încrezători că putem să ne impunem, dar nu a fost să fie. Ne menţinem pe un loc de play-off, ceea ce ne dorim să rămână şi la finalul returului. Nu avem prea mult timp de odihnă, marţi plecăm spre Oradea, pentru meciul de miercuri cu FC Bihor“, a spus Tiberiu Csik

    Olimpia Satu Mare: Anca Trip, Muntean, Ene, Bălău (78 Mureşan), Iuhas (cpt.), Gavrilescu, Svarczkopf (46 Lemac), Villand, Faur (58 Feier), Bujor, Boştină. Antrenor: Tiberiu Csik

    FC Olt: Mogoşanu, Anghelina, Gligor(cpt.), Wallace, Giurcă (90 Cruşoveanu), Quist, Pavel, Bardu, Bancu, Ignea (77 Ivanică), Ionescu. Antrenor: Dan Oprescu

    Florin Mureşan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE