22 July 2018

Lecţie de pragmatism predată de olteni

Filed under: Sport |

IMG_9468

Olimpia a pierdut primul meci pe teren propriu, 0-1 cu FC Olt, dar rămâne după 18 etape pe loc de play-off în Liga a II-a. Elevii lui Csik şi Bolba nu au mai repetat evoluţiile bune din primele trei partide ale anului şi au cedat chiar când le era lumea mai dragă în faţa unei contracandidate la intrarea între primele şase din serie.

Oltenii au marcat singurul gol al meciului în minutul 22 la o fază ciudată când Bardu vrând să centreze a trimis un lob perfect peste Anca, direct în colţul lung. După care oaspeţii ne-au predat o lecţie de pragmatism, cu o apărare supraaglomerată, cu ieşiri periculoase pe contraatac şi firesc pentru o echipă în avantaj cu multe momente de întreruperi şi trageri de timp.

În schimb, Olimpia a jucat previzibil, cu mingi aruncate enervant spre înaltul Boştină şi cu puţine reuşite la mijlocul terenului. Degeaba a schimbat tactica după pauză Tibi Csik, căci nici Lemac, nici Feier şi nici măcar trecerea lui Munteanu pe postul de mijlocaş central n-au adus superioritatea mult dorită. Iar faptul că Olimpia şi-a creat primele ocazii abia după minutul 70 spune tot despre un meci pe care am vrea să-l uităm foarte repede.

iuhas

Ar fi de amintit doar zbaterile lui Boştină şi ocaziile lui din minutele 73 şi 74 sau dăruirea lui Iuhas care mai avea puţin şi îi făcea marcaj portarului Mogoşanu.

Pe fondul unui arbitraj modern, asigurat de centralul Emil Voicu din Bacău oaspeţii se impun, trebuie să recunoaştem, meritat şi urcă pe locul cinci în clasament. Olimpia coboară pe şase dar trebuie să mulţumească celor de la UTA care s-au impus la Bistriţa şi au trimis Gloria în zona periculoasă.

Din păcate din spate vine CS Mioveni, o altă aspirantă la play-off care a îngropat se pare trupa lui Mititelu. Pentru Olimpia nu e prea mult timp de odihnă, galben-albaştrii având programat miercuri un nou meci greu, la Oradea, cu FC Bihor.

„A fost un joc foarte bun, jucătorii au făcut un meci perfect. Sunt foarte încântat de cum au respectat sarcinile tactice, de determinarea pe care au arătat-o, de unitatea de grup, lucruri nespecifice jucătorilor români. Păcat de marile ocazii pe care le-am avut, cred că am avut patru, cinci ocazii singur cu portarul. Dacă am fi reuşit să marcăm una dintre ele, ne făceam jocul mai uşor şi era mai aproape de adevăr, după cum s-au desfăşurat ostilităţile în teren. Aşa cum am spus-o, nu a fost un meci decisiv, mai sunt încă patru meciuri importante, până la final orice se poate întâmpla. Ne aşteaptă un meci important miercuri (n.r. red. pe teren propriu cu CSU Craiova), aşa că trebuie să rămânem concentraţi şi cu picioarele pe pământ. Dar, încă o dată spun, aşa cum am spus şi după meciul cu Târg Mureş, dacă vom aborda meciul cu aceeaşi determinare e greu să ne bată cineva”, a declarat, după meci, antrenorul de la FC Olt Slatina, Dan Oprescu.

„Felicit echipa oaspete pentru victorie. Au ştiut să gestioneze bine avantajul de pe tabelă şi să termine învingători. Mă aşteptam la un meci greu, ştiam că întâlnim o echipă puternică. Am avut şi noi câteva ocazii de a marca dar din păcate pentru noi nu am reuşit acest lucru. Poate nu am fost inspiraţi, nici eu nici jucătorii. Şi-au dorit foarte mult victoria, au fost încrezători că putem să ne impunem, dar nu a fost să fie. Ne menţinem pe un loc de play-off, ceea ce ne dorim să rămână şi la finalul returului. Nu avem prea mult timp de odihnă, marţi plecăm spre Oradea, pentru meciul de miercuri cu FC Bihor“, a spus Tiberiu Csik

Olimpia Satu Mare: Anca Trip, Muntean, Ene, Bălău (78 Mureşan), Iuhas (cpt.), Gavrilescu, Svarczkopf (46 Lemac), Villand, Faur (58 Feier), Bujor, Boştină. Antrenor: Tiberiu Csik

FC Olt: Mogoşanu, Anghelina, Gligor(cpt.), Wallace, Giurcă (90 Cruşoveanu), Quist, Pavel, Bardu, Bancu, Ignea (77 Ivanică), Ionescu. Antrenor: Dan Oprescu

Florin Mureşan

5 Responses to Lecţie de pragmatism predată de olteni

 1. Iuhas merita toata stima, cel mai bun. Pentru alcineva esti cam subiectiv si n-are rost ,, lob perfect '' cum spui tu. Poate doar in tenis.

  suporter
  21 March 2014 at 23:24
  Reply

 2. Asa este, Iuhas este un capitan adevarat si un jucator deosebit, putin cam prea nervos ieri. Felicitari Cosmin dar si tuturor baietilor! Referitor la arbitraj, per total a fost in regula, exceptand 3-4 decizii contradictorii luate de tusierul chelios de pe partea tribunei mari! Trebuie sa fim alaturi de echipa, mai ales ca se simte ca baietii joaca cu daruire! Ieri au fost lipsiti de clarviziune la mijlocul terenului si iar lipsa de sansa a fost "de partea lor"!. Cred ca daca jucau pana astazi nu marcau baietii nostrii! Nu dezarmati si luptati in continuare! Obiectivul este ramanea in liga a 2-a pe un loc cat mai onorabil cu putinta dar mai ales sa jucati fotbal cat se poate de adevarat, care face bine atat voua ca jucatori cat si noua ca spectatori si suporteri! Conducerea si sponsorii trebuie sa aiba rabdare si sa construiasca incet dar sigur o echipa dar mai ales un club! Hai OLI!
  P.S. Legat de evolutia oaspetilor, daca nu se tranteau de atatea ori pe jos la tragerea timpului ii aplaudam pentru victoria de altfel meritata!

  OLI SM
  22 March 2014 at 09:42
  Reply

 3. Ii pacat ca fac meciuri frumoase cu echipe mai puternice si se ineaca ca tiganu' la mal cu echipe mai slabe

  ciprian
  22 March 2014 at 13:34
  Reply

 4. trist.. prima infrangere acasa dupa mult timp…si un gol mai urat ca asta nici ca se putea

  arpi
  22 March 2014 at 15:14
  Reply

 5. Urit, neurit, am luat gol si din pacate noi n am dat! Pacat de sansa irosita…doar ca sa tot arunci mingi pe Bostina pare o tactica pe care o citesc si copiii la Memorialul Ola! Ce sa faca si omu ala daca erau in juru lui mereu doi trei adversari! Iar alta poanta…cu Munteanu mijlocas la creatie in repriza a doua! La Oradea poate l reinventam si pe Cipri Prodan!

  Marian S.
  23 March 2014 at 14:10
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *