More

    Mai puține școli și grădinițe în Sălaj

    Datorită numărului tot mai redus de școlari și preșcolari, mai multe instituții de învățământ vor fi închise

    Conform datelor oficiale ale Inspectoratului Şcolar al Judeţului (IȘJ) Sălaj, începând cu anul școlar viitor 2014-2015, un număr de 9 instituții de învățământ din județul Sălaj îşi vor înceta activitatea la solicitarea administraţiilor publice locale ca urmare a scăderii efectivelor de copii.

    Printre acestea se află Şcoala Gimnazială Marin – copiii urmând să meargă la şcoala din Crasna, Școala din Căpâlna – elevii vor fi duși la cursuri în Gâlgău, Școala din Var – va fi arondată la Liceul Tehnologic „Octavian Goga” Jibou, şcolile din Husia şi Rona – vor fi arondate la Şcoala „Lucian Blaga” Jibou, şcoala din Fântânele – Rus la Școala din Rus, Școala din Adalin va fi arondată la Dragu, cea din Porţ la Marca, iar Școala din Ceaca la cea din Zalha.

    Potrivit situației oficiale întocmită de IȘJ Sălaj, din anul școlar 2014-2015 vor fi desfiinţate și un număr de 8 grădiniţe. Printre acestea se numără Grădiniţa cu Program Prelungit Cehu Silvaniei, copiii de aici vor merge la Grădiniţa „Piticot” din Cehu Silvaniei, Grădiniţa din Prodăneşti va fi arondată la centrul de comună Creaca, grădiniţa din Călacea va fi arondată la Gârbou, Grădinițele din Husia şi Var vor fi arondate la Grădinița „Prichindel” din Jibou, Grădinița din localitatea Mineu la Sălăţig, iar cea de la Drighiu va fi arondată la Halmăşd.

    De asemenea, începutul noului an școlar va aduce și comasarea Şcolii Gimnaziale Peceiu la Şcoala Gimnazială din Bănişor, retragerea personalităţii juridice Grădiniţei cu Program Prelungit Pericei, care devină structură la Şcoala Gimnazială Pericei şi patru schimbări de denumiri.

    Revenirea la denumirea iniţială a Liceului Pedagogic „Gheorghe Şincai” Zalău, care s-a numit în ultimii doi ani Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai”, Grădiniţa nr. 10 Zalău devine Grădiniţa „Căsuţa cu Poveşti”, Grădiniţa nr. 11 Zalău se va numi „Piticii Isteţi”, iar Grădiniţa cu Program Normal „Piticot” din Cehu Silvaniei devine Grădiniţa cu Program Prelungit „Piticot”.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE