More

    Marş împotriva eutanasierii maidanezilor

    protest

    Oraşul Satu Mare s-a alăturat zecilor de oraşe din Europa unde au fost organizate acţiuni şi marşuri de protest împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân. Marşul de la Satu Mare a fost organizat, în colaborare, de Asociaţiile “Freelife” Satu Mare şi “Puffi” Carei, la acţiunea de sâmbătă participând circa 50 de persoane.

    Potrivit preşedintelui Asociaţiei Puffi din Carei, Maria Ardelean, acţiunea de protest de la Satu Mare a fost organizată împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân, oferind ca alternativă sterilizarea. “Comunitarea europeană organizează proteste împotriva eutanasierii câinilor în România şi susţine sterilizarea acestora. Noi suntem categoric pentru sterilizare şi nu eutanasiere. Suntem destul de mulţi în a educa persoanele pentru a nu abandona câinii, în a ne sprijini să fie alături de noi, ca orice cetăţean onest care ştie că şi câinele face parte din viaţa noastră, câinele este protectorul nostru şi ca atare avem obligaţii să-l protejăm. Pentru aceasta trebuie să muncim toţi”, a spus preşedinta asociaţiei Puffi, Maria Ardelean. Aceasta a spus că se observă deja o schimbare în concepţia sătmărenilor cu privire la câinii maidanezi.

    Dotaţi cu pancarte pe care se putea citi “DA sterilizare, NU eutanasiere”, “Nu vrem crime” sau “România şi-a pierdut omenia”, cei aproximativ 50 de protestatari sătmăreni au pornit marşul din faţa Grădinei Romei şi, după un periplu prin zona Centrului Vechi, au ajuns pe platoul din Piaţa 25 Octombrie. De asemenea, preşedintele Asociaţiei “Freelife”, Dorina Somogyi, i-a îndemnat pe sătmăreni să nu abandoneze câinii şi, în măsura în care au posibilitatea, să adopte câinii fără stăpân.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE