24 June 2018

Mesajul premierului Ponta de Ziua maghiarilor de pretutindeni

Filed under: Locale |

ponta

Primul ministru al României, Victor Ponta, le transmite tuturor cetăţenilor români de naţionalitate maghiară un mesaj de respect cu ocazia Zilei maghiarilor de pretutindeni. Redăm în continuare mesajul integral:

“Transmit astăzi etnicilor maghiari din România un mesaj de respect, cu ocazia zilei în care se împlinesc 165 de ani de la revoluţia declanşată de maghiari împotriva dominaţiei habsburgice. Indiferent de locul în care istoria i-a aşezat de-a lungul timpului pe maghiari şi pe români, tot istoria este cea care a determinat ca astăzi, toţi oamenii raţionali, să considere că nu există ceva mai important decât pacea, toleranţa şi colaborarea. România este o ţară în care trăiesc, în pace şi armonie, foarte mulţi etnici maghiari, iar acest lucru se datorează mai ales dorinţei noastre de a asigura permanent un cadru adecvat pentru păstrarea tradiţiilor, culturii şi limbii fiecărei minorităţi etnice. În acelaşi timp, nu vreau să uităm că România şi Ungaria împărtăşesc experienţa tragică a unui regim totalitar, dar şi pe cea de succes a integrării în NATO şi în Uniunea Europeană, acolo unde valorile democratice şi prosperitatea cetăţenilor sunt pe primul plan. Acest drum comun continuă şi acum. Dincolo de politică, de neînţelegerile de moment, ceea ce contează cu adevărat este că aspiraţia popoarelor noastre este una comună: să trăiască în libertate şi prosperitate. În încheiere, vă urez “La mulţi ani” cu ocazia Zilei maghiarilor de pretutindeni, dorind totodată să asigur că instituţiile statului român vor fi întotdeauna un sprijin pentru toţi cetăţenii săi, indiferent de originea etnică.”

One Response to Mesajul premierului Ponta de Ziua maghiarilor de pretutindeni

  1. Si eu le urez ,la multi ani, si multa sanatate ,dar e cazul sa TERMINE CU PRETENTILE TERITORIALE, cand au intrat in EU, AU SEMNAT UN PACT CA ,GRANITELE SI SITUATIA GEOPOLITICA raman asa cum sant acum, santem obisnuiti ca in decursul anilor amici nostri sa-si schimbe parerea si asta nu e bine,au mult mai multe drepturi la noi decat au frati nostri romani in Ungaria,cred ca e timpul sa termine cu gogomaniile astea si sa mergem in armonie asa cum am facut-o pana acum,vreau ca eu cu amicul meu Laci SA TRAIM IN ARMONIE SA JUCAM CARTI SI FOTBAL SA MERGEM LA O BERE SI SA NU PUNEM BOTUL la rahaturile astea de doi bani.Noi romani si maghiari din ardeal traim in pace iar kakaturile astea le face-ti voi politici din guvern romani si udemeristi in egala masura .Ar fi cazul sa terminati cu chestiile astea.

    omar
    16 March 2014 at 16:44
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *