More

    Nicoleta Dobrescu, condamnată definitiv la doi ani şi jumătate de închisoare

    nicoleta

    Fosta şefă a Vămii Halmeu, Nicoleta Dobrescu, a ajuns sâmbătă după gratii după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a condamnat-o definitiv vineri la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru că şi-a cumpărat funcţia. De asemenea, au fost încarceraţi şi ceilalţi doi sătmăreni implicaţi în acest dosar de corupţie, respectiv Florin Feher şi Ioan Niţu.

    Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat vineri sentinţa definitivă în dosarul “Mită la Vama Halmeu”. Fosta şefă a Vămii Halmeu, Nicoleta Dobrescu, a fost condamnată la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare. Omul de afaceri Liviu Florian din Cluj a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, iar inculpaţii Florin Feher, Ion Savu şi Romeo Niţu au fost condamnaţi la 2 ani şi şase luni de închisoare cu executare. Anterior, Tribunalul Satu Mare l-a condamnat pe Liviu Florian la 7 ani de închisoare cu executare, pe Nicoleta Dobrescu la 4 ani şi şase luni de închisoare, iar pe Florin Feher şi Romeo Niţu la 4 ani şi trei luni cu executare, în timp ce Ion Savu a primit pedeapsa de 3 ani şi nouă luni. Curtea de Apel Oradea a mai redus din pedepsele celor cinci inculpaţi.

    A doua zi după condamnarea definitivă, Nicoleta Dobrescu, Florin Feher şi Ioan Niţu au fost încarceraţi de poliţiştii sătmăreni. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale i-au depistat sâmbătă pe Nicoleta Dobrescu, de 35 ani, Feher Florin de 34 ani, ambii din Satu Mare, împotriva cărora Tribunalul Satu Mare a emis mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnați la câte 2,6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la cumpărarea de influență. Lucrătorii Serviciului de Investigații Criminale Satu Mare l-au încarcerat în arestul IPJ Satu Mare şi pe inculpatul Niţu Ioan, de 36 ani, din Satu Mare, împotriva căruia Tribunalul Satu Mare a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la 2,6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la cumpărarea de influență. Oamenii de afaceri Liviu Florian şi Ioan Savu au fost încarceraţi la rândul lor de poliţiştii clujeni.

    Oamenii de afaceri clujeni Liviu Florian şi Ion Savu, împreună cu sătmărenii Ioan Romeo Niţu, fost angajat al unui magazin duty-free, şi Florin Feher, alături de fosta şefă a Vămii Halmeu, Nicoleta Dobrescu, au fost trimişi în judecată de DNA pentru trafic de influenţă. Dobrescu a plătit 130.000 de euro pentru şefia Vămii, iar ulterior, când i s-au mai solicitat 300.000 de euro pentru a fi menţinută pe post, i-a denunţat pe complicii săi.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE