More

    Parlamentul Crimeei a votat pentru ALIPIREA la Rusia

    6

    Parlamentul Crimeei a proclamat luni independenţa peninsulei de Ucraina şi a cerut alipirea ei la Rusia. Toate unităţile militare ucrainene cu sediul în Crimeea vor fi dizolvate, a anunţat luni preşedintele Parlamentului din peninsulă. Preşedintele rus Vladimir Putin se va exprima marţi în faţa Parlamentului rus în privinţa Crimeei. Toate unităţile militare ucrainene cu sediul în Crimeea vor fi dizolvate, a anunţat luni preşedintele Parlamentului din peninsulă.

    Toţi cei 85 de deputaţi au aprobat în unanimitate aceste decizii, aşteptate după victoria zdrobitoare a referendumului de duminică, şi a decretat naţionalizarea tuturor bunurilor statului ucrainean pe teritoriul său.

    Alipirea peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia a fost aprobată de 96,6 la sută dintre alegători la referendumul organizat duminică, potrivit rezultatelor definitive comunicate luni dimineaţa de premierul prorus Serghii Aksionov, pe contul său de Twitter.

    Occidentalii au condamnat referendumul “ilegal” din Crimeea, iar UE urmează să decidă luni sancţionarea unor oficiali ruşi, fără să vizeze însă conducerea statului, pentru a păstra deschisă uşa dialogului cu Moscova.

    UPDATE 12:20 – Vladimir Putin se va exprima marţi în faţa Parlamentului rus pe tema Crimeei

    Preşedintele rus Vladimir Putin se va exprima marţi în faţa Parlamentului rus în privinţa Crimeei, care a votat într-un referendum alipirea la Rusia, a anunţat luni un vicepreşedinte al Dumei (Camera inferioară), relatează AFP.

    “Mesajul preşedintelui privind Crimeea este prevăzut pentru ora (locală) 15.00 (13.00 ora României)”, a declarat deputatul Ivan Melnikov, citat de agenţia Interfax.

    UPDATE 12:10 – Crimeea dizolvă unităţile militare ucrainene de pe teritoriul său

    Adresându-se jurnaliştilor la încheierea sesiunii Parlamentului, care a proclamat independenţa Crimeei şi a cerut alipirea sa la Rusia, Volodimir Konstantinov a declarat: “Unităţile vor fi dizolvate. Cei (militarii) care vor să trăiască aici, vor putea. Vom examina problema celor care vor să depună jurământ noilor autorităţi secesioniste”.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE