More

    Premiera piesei “Yom Kippur” cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului

    În fiecare an, în 27 martie, comunitatea internaţională a iubitorilor de artă celebrează Ziua Mondială a Teatrului. Începând din anul 1961, diverse evenimente teatrale naţionale şi internaţionale sunt organizate pentru a marca această sărbătoare. Anul acesta, mesajul a fost redactat de Brett Bailey, dramaturg, scenograf şi regizor sud-african şi directorul artistic al proiectului THIRD WORLD BUNFIGHT. Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, în România evenimentul dedicat acestei zile este Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” organizată de UNITER, împreună cu teatrele din ţară cu scopul strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de sănătate.

    UNITER organizează un spectacol de caritate, susţinut de mari artişti pentru mai vârstnicii colegi, iar teatrele programează un spectacol din repertoriu pentru a face cunoscută publicului această campanie. Cu această ocazie, secţia română a Teatrului de Nord dedică acestui eveniment spectacolul “Yom Kippur” de Hanna Azoulay Hasfari, traducerea Ada-Maria Ichim în regia şi scenografia lui Eugen Gyemant, care va avea premiera duminică începând cu ora 19.00, în Sala Mare a Casei de Cultură a Sindicatelor Satu Mare.

    Din distribuţie fac parte Ioana Cheregi, Alexandra Odoroagă, Alina Negrău, Carmen Frăţilă, Rora Demeter. “Yom Kippur” (Ziua Iertării), povestea celebrei actriţe israeliene de teatru şi film, dramaturg şi scenarist, Hanna Azoulay-Hasfari, este pusă în scenă de tânărul regizor clujean Eugen Gyemant, absolvent de regie la UNATC Bucureşti, 2008. La acest spectacol este valabil abonamentul de premieră ”Ştefan Mareş”, preţul unui bilet fiind de 30 lei.
    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE