24 April 2019
Festivalul Berii Artizanale

Primăria Zalău a semnat 11 contracte de finanțare pentru reabilitarea termică a 25 de blocuri de locuințe

Filed under: Actualitatea Salajeana |
2
La Zalău au demarat, de săptămâna trecută, primele lucrări de reabilitare termică a blocurilor de locuințe prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Primăria Municipiului Zalău a semnat 11 contracte de finanțare pentru reabilitarea termică a 25 de blocuri de locuințe.
Finalizarea lor va aduce, pe lângă confortul termic, de care vor beneficia locatarii, o importantă refațadizare în zona centrală a orașului.
„Mulțumesc foarte multor oameni din Zalău, care au înțeles că pot să acceseze fonduri europene, pentru reabilitare și au înțeles că asta le aduce foarte multe beneficii” a declarat Radu Căpîlnașiu, primarul Municipiului Zalău.
„Realizarea în acest sistem, pe lângă faptul că dă o garanție, presupune mult mai multe lucrări, decât simpla placare cu polistiren. Se execută termoizolarea pereţilor exteriori, inclusiv refacerea finisajelor exterioare ale blocului; închiderea balcoanelor cu tâmplărie PVC şi geam termopan şi înlocuirea tâmplăriei din lemn; termo-hidroizolarea acoperişului şi termoizolarea subsolului. Toate acestea conduc la o lucrare care va fi monitorizată, atât din punct de vedere al executării lucrărilor, cât și din punct de vedere al calității materialelor” a mai afirmat primarul Căpîlnașiu.
Iulian Duma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *