More

    Primarii, instruiţi pentru alegerile europarlamentare

    primari

    Edilii din judeţ au fost convocaţi ieri la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare pentru instructajul anual cu preşedinţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă şi pentru a fi instruiţi cu privire la organizarea alegerilor pentru europarlamentare. Prima parte a şedinţei a fost prezidată de colonelul Nelu Hauşi, iar cea de a doua de prefectul Eugeniu Avram.

    Prevenirea incendiilor la fondurile forestiere
    Prima parte a şedinţei, destinată instructajului anual cu preşedinţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă a fost deschisă de colonelul Nelu Hauşi, după care căpitanul Florin Aciu şi plutonierul Adrian Păuşan au prezentat şi prelucrat programul de instruire. În continuare, locotenentul Cristian Cordiş a expus situaţia operativă, iar locotenet-colonelul Ioan Bura a prezentat principalele obligaţii şi măsuri ce se impun la arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate pentru a preveni incendiile la fondurile forestiere.

    De asemenea, căpitanul Florin Aciu şi plutonierul Adrian Păuşan au prezentat noul regulament al concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă precum şi măsurile de prevenire a incendiilor specifice sărbătorilor pascale. În finalul primei părţi, colonelul Nelu Hauşi a prezentat principalele sarcini care trebuie soluţionate în perioada următoare.

    Atenţie la listele electorale suplimentare
    În cea de a doua parte a şedinţei, coordonată de prefectul Eugeniu Avram, reprezentanţii serviciului juridic din cadrul Prefecturii Satu Mare, Sebastian Domuţ şi Corina Sereş, le-au transmis primarilor principalele măsuri ce trebuie luate pentru buna desfăşurare a alegerilor pentru Parlamentul European. Astfel, li s-a atras atenţia primarilor că până în data de 10 aprilie trebuie să fie definitivate şi tipărite listele electorale permanente din fiecare unitate administrativ-teritorială şi că în cel mai scurt timp trebuie să transmită Biroului Electoral Judeţean listele cu membrii secţiilor de votare.

    O atenţie deosebită pentru edili sunt listele electorale suplimentare, care trebuie să fie corect întocmite şi să nu împiedice cetăţenii să voteze. “În cazul în care cetăţenii se consideră că au fost nedreptăţi, pot acţiona primăriile în instanţă”, a precizat Sebastian Domuţ. De asemenea, li s-a solicitat primarilor să asigure cu tot ce este necesar secţiile de votare pentru o bună desfăşurare a scrutinului.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE