22 April 2018

România interzice intrarea pe teritoriul ţării a unor extremişti maghiari

Filed under: Politic |

jobbik_ani

Autorităţile române au decis nepermiterea intrării în ţară a unor cetăţeni ungari din patru formaţiuni, inclusiv Jobbik. Urmează să fie făcute demersurile necesare pentru ca aceştia să fie declaraţi indezirabili. “În urma activităţilor de evaluare a riscurilor la adresa ordinii publice şi a securităţii naţionale, în conformitate cu dispoziţiile legale, respectiv a legislaţiei comunitare, autorităţile române competente au luat decizia instituirii unor măsuri preventive în vederea pre-întâmpinării producerii unor evenimente de natură a afecta ordinea publică şi securitatea naţională. Astfel, a fost instituită măsura nepermieterii intrării pe teritoriul României şi s-a solicitat instanţei compentente declararea ca indezirabili pentru un număr de cetăţeni ungari care desfăşoară în ţara naostră activităţi cu caracter extremist în favoarea organizaţiilor Noua Gardă Ungară. Mişcarea de Tineret din cele 64 de Comitate, Oastea Haiducilor şi Jobbik. Despre aceştia s-a stabilit cu certitudine că sunt implicaţi în activităţi de natură a justifica măsurile dispuse în condiţiile legii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, inspectorul principal de Poliţie Monica Dajbog. Referitor la preşedintele Jobbik, Vona Gabor, purtătorul de cuvânt al MAI a spus că nu poate furniza informaţii, pentru că pe rolul Ministerului Public se află, în faza implementării, o cauză penală, potrivit Mediafax.

Poliţia Română a anunţat anterior, tot vineri, că aproape 1.000 de poliţişti sunt mobilizaţi pentru a asigura ordinea şi siguranţa publică în 15 judeţe, la evenimentele organizate în perioada 15 – 17 martie pentru sărbătorirea Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. Potrivit Poliţiei Române, în perioada 15 – 17 martie, în 56 de locuri din 15 judeţe ar urma să aibă loc manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. La aceste evenimente vor participa, conform estimărilor organizatorilor, aproximativ 30.000 de persoane.

5 Responses to România interzice intrarea pe teritoriul ţării a unor extremişti maghiari

 1. mai leprelori de opincar puturosi de azi incolo cum o sa treceti ungaria ca sa mergeti la lucru o sa mergeti prin ucraina sau prin serbia cu pasaport si cu viza,futa-van gura de jigode putoare si epidemie de lepra

  bilar
  16 martie 2014 at 08:40
  Răspunde

 2. Mai gunoi de ”bilar”, sa-i pupi tu in cur de unguri, ca sa treci prin tara lor spre vestul Europei! Ai inteles?! Gunoiule!!!!!

  ion satamareanu
  16 martie 2014 at 23:36
  Răspunde

 3. @bilar
  Bagate-as in PM cu picioarele inainte sa-ti ramana doar capul afara sa ma pot c.a.c.a. in gura ta

  ciprian
  17 martie 2014 at 09:50
  Răspunde

 4. CLASSIC BOZGORESC

  ciprian
  17 martie 2014 at 13:08
  Răspunde

 5. kosovo , peninsula crim se modifica granitele constituite prin constrangere, hotie ,oare cine urmeaza?

  guru
  17 martie 2014 at 19:24
  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *