More

    Staţiunea Tăşnad, promovată la Târgul de vacanţe din Cluj- Napoca

    Ptasnadrimăria Tăşnad continuă acţiunile de promovare a staţiunii balneare pentru noul sezon estival. După ce la finalul anului trecut, staţiunea Tăşnad a fost promovată la Târgul de Turism al României, iar apoi la Târgul de turism Touristica din Cluj-Napoca, reprezentanţii Primăriei Tăşnad au participat săptămâna trecută cu un stand propriu la Târgul de vacanţe, care a avut loc la complexul Expo Transilvania din Cluj-Napoca. Anual, staţiunea Tăşnad este vizitată în medie de aproximativ 250.000 de turişti.

    Circa 100.000 de turişti clujeni
    În perioada 7-9 martie 2014, Primăria Tăşnad a participat cu un stand propriu la Târgul de Vacanţe din Cluj-Napoca, cel mai mare târg turistic din Transilvania, prin intermediul căruia a promovat staţiunea balneară. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Asociaţia Naţionala a Agenţiilor de Turism. Prima ediţie a Târgului de Vacanţe a avut loc în 2010. De atunci, evenimentul s-a bucurat de un real succes atât în rândul participanţilor cât şi al vizitatorilor. Prezenţa unui număr semnificativ de tur-operatori, agenţii de turism, pensiuni şi hoteluri din ţară şi străinătate, companii aeriene, reprezentanţi ai diferitelor zone turistice din România, a atras şi va continua să atragă numeroşi vizitatori.

    Promovarea staţiunii balneare în Cluj-Napoca este necesară, în condiţiile în care zeci de mii de clujeni vin anual la Tăşnad. “Potrivit statisticilor noastre, circa 40% din turiştii care vin în staţiunea Tăşnad în decursul unui an provin din judeţul Cluj. În fiecare an, staţiunea balneară Tăşnad este vizitată de cel puţin 250.000 de turişti. La un calcul simplu, rezultă că aproape 100.000 dintre ei sunt clujeni”, ne-a declarat primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca.

    Lucrări de extindere şi modernizare
    Primăria Tăşnad a demarat pregătirea staţiunii balneare pentru viitorul sezon estival. Până în data de 1 mai, când îşi va redeschide porţile, ştrandul va pune la dispoziţia turiştilor un spaţiu de campare modern, amenajat şi echipat conform cerinţelor europene în domeniu. Pentru a-l putea omologa, pe lângă infrastructura de acces, Primăria a început construcţia unui corp de clădire care va cuprinde vestiare, băi şi grupuri sociale moderne. Valoarea investiţiei se ridică la nivelul sumei de 371.000 lei.

    În plus, turiştii vor beneficia de serviciile unei baze sportive multifuncţionale. Primăria Tăşnad a demarat încă din toamna anului trecut lucrările de amenajare a unei baze sportive în incinta ştrandului. Noua bază sportivă va cuprinde un teren de minifotbal, un teren de volei pe nisip şi un teren de fotbal pe gazon artificial. De asemenea, va fi amenajat un loc de joacă pentru copii, iar sistemul de iluminat public va fi extins în zona staţiunii.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE