25 June 2018

Stinge lumina… arată calea…

Filed under: Actualitatea Salajeana |
 
Primăria Zalău participă la ORA PĂMÂNTULUI
 
Primăria Municipiului Zalău se alătură, şi în acest an, celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Ora Pământului. Astfel, locuitorii municipiului sunt rugați, sâmbătă, 29 martie, în intervalul orar 20.30 – 21.30, să stingă lumina. „Timp de 60 de minute şi Primăria Zalău va opri iluminatul arhitectural pentru sediul Primăriei şi al Clădirii Transilvania”, a spus primarul Radu Căpîlnaşiu. 
 
Ora Pământului este o mişcare iniţiată de WWF (World Wide Fund) în 2007, cu un puternic impact la nivel mondial care, în 2013, a implicat peste 7000 de oraşe, din peste 152 de ţări participante, răspândind un mesaj important privind efectul negativ pe care viaţa noastră de zi cu zi îl are asupra planetei şi asupra resurselor naturale.
Tot în semn de susţinere a eforturilor depuse împotriva poluării şi a încălzirii globale, jandarmii sălăjeni vor fi solidari acţiunii „Ora Pământului”. Potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi Sălaj, instituția și angajații săi se vor alătura campaniei ecologice şi sâmbătă, 29 martie, între orele 20.30 şi 21.30, vor stinge luminile şi vor opri aparatele electrice din locuinţele proprii, reducând consumul de energie şi, implicit, poluarea.
„De asemenea, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Sălaj se promovează un consum raţional al energiei, pentru reducerea cheltuielilor administrative şi protejarea mediului înconjurător. Suntem conştienţi că împreună ne putem aduce aportul la un mediu mai sănătos şi printr-un gest simplu făcut de fiecare dintre noi, putem realiza un lucru deosebit”, spun cei de la ISS Sălaj.
Nu în ultimul rând, IJJ Sălaj a participat constant la campanii ce au avut ca scop protejarea naturii, prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori, combaterea braconajului şi acţiuni de ecologizare.
Iulian Duma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *