19 November 2018
Festivalul Berii Artizanale

Ţepe cu maşini a la Cluj

Filed under: Anchete&Reportaje,Locale,Top News |

masina

O nouă ţeapă cu maşini second-hand ia avânt în zona de nord-vest a ţării. Centrul acestora se află la Cluj, astfel că sătmărenii care vor să-şi achiziţioneze astfel de autoturisme din această zonă trebuie să fie foarte atenţi. În caz contrar, riscă să nu şi le mai poată înmatricula sau, şi mai rău, să le fie confiscate de Fisc. Dacă până acum ţepele cu maşini second-hand erau date de persoane fizice, acum a venit rândul celor juridice. Un sătmărean a fost la un pas de a lua o astfel de ţeapă. Noroc cu un prieten de-al său care l-a atenţionat în prealabil.

Maşini mai ieftine la Cluj
Mulţi sătmăreni care şi-au căutat pe internet o maşină second-hand adusă din străinătate au constatat că cele oferite în judeţul Cluj sunt mai ieftine decât cele din celelalte judeţe din zonă. În special, este vorba despre maşinile al căror preţ oscilează între 7.000 şi 10.000 de euro, deci maşini relativ noi. Un sătmărean a fost şi el tentat de preţurile mici ale ofertelor din Cluj, şi-a găsit o maşină şi l-a sunat pe vânzător.
În discuţia telefonică, vânzătorul şi-a lăudat maşina că este impecabilă, că nu are defecte ascunse şi că acceptă orice fel de test autorizat. “În prima fază mi-a inspirat încredere. Ne-am înţeles la preţ şi urma să mă deplasez la Cluj, să facem testele, actele şi să achit banii, urmând a mă întoarce acasă cu maşina dorită. Am avut noroc că, în prealabil, am avut o discuţie cu un prieten de-al meu care m-a atenţionat că este posibil să fie o ţeapă şi mi-a dat câteva ponturi pentru a mă asigura că nu voi fi înşelat”, ne-a declarat sătmăreanul, care doreşte să-şi facă publică povestea tocmai pentru a-i atenţiona şi pe alţi sătmăreni.

Atenţie la certificatul fiscal
Şmecheria este simplă. Majoritatea samsarilor clujeni nu mai aduc maşini pe persoană fizică ci şi-au făcut firme specializate. Ei cumpără maşini de la mai multe saloane auto de maşini rulate din Occident. Aceste maşini sunt preluate în sistemul pay-back, adică cetăţeanul occidental îşi duce maşina mai veche (3-4 ani) la reprezentanţă, este evaluată, şi în schimbul ei primeşte o maşină nou-nouţă, urmând să achite restul sumei de bani. Maşinile rulate sunt apoi vândute românilor. Pentru a nu plăti TVA, deoarece este cumpărată de la o firmă din Occident, maşina este achiziţionată pe firmă, astfel că se consideră achiziţie intracomunitară. Acest TVA se plăteşte doar în România, în momentul în care este revândută. Doar că, pentru a putea fi înmatriculată, firma de la care este cumpărată maşina trebuie să prezinte un certificat fiscal prin care să se ateste faptul că firma nu are datorii la stat. Practic, firma încasează TVA de la client, dar nu-l mai plăteşte statului. Acest certificat este mărul discordiei.
Sătmăreanul descrie cu lux de amănunte atenţionarea făcută de prietenul său. “În primul rând, trebuie întrebat vânzătorul dacă este firmă. Dacă răspunsul este afirmativ, atunci trebuie să se solicite certificatul fiscal. Dacă vânzătorul se codeşte, este clar că e ţeapă. Prietenul meu m-a atenţionat că mi se va oferi o reducere de 1.000 de euro la plata maşinii, urmând să o achit peste o săptămână sau două, când mi se va da certificatul fiscal cerut”, a mai precizat sătmăreanul.

Atenţionarea s-a adeverit
Deşi trebuia să se deplaseze la Cluj pentru a cumpăra maşina, sătmăreanul a decis să urmeze instrucţiunile date de prietenul său. L-a sunat pe vânzător şi l-a întrebat dacă este vorba despre o persoană juridică sau fizică. I s-a răspuns că este vorba despre o firmă. A întrebat de certificatul fiscal şi nu mică i-a fost mirarea că cele spuse de vânzător adevereau atenţionările prietenului său. “Mi-a spus că nu poate obţine certificatul fiscal în ziua respectivă, dar că va face rost de el într-o săptămână sau două. Totuşi, ca să mă facă să am încredere în el, mi-a spus că-mi lasă o mie de euro din preţ care urma să-i achit în momentul în care vor primi documentul. Era exact aşa cum îmi spusese prietenul meu. În acel moment am renunţat la maşină. Îi atenţionez pe toţi sătmărenii să fie atenţi la aceste chestiuni pentru că altfel pot lua o ţeapă de zile mari”, a mai spus sătmăreanul.
Potrivit specialiştilor, pentru înmatricularea unui autoturism cumpărat de la o persoană juridică, trebuie prezentat un certificat fiscal care să ateste că firma respectivă nu are datorii la stat. În cazul de faţă, dacă vânzătorul, care este foarte posibil să lucreze pe o firmă înregistrată pe numele unui boschetar, să aibă datorii la fisc prin neplata TVA-ului provenit de la vânzarea maşinilor în ţară, astfel că cumpărătorul va putea umbla cu maşina doar trei luni, cât pot fi scoase numere roşii, după care să o ţină doar în garaj sau să o vândă pentru dezmembrări. Mai mult decât atât, nu este exclus ca maşină respectivă să fie confiscată de Fisc în contul datoriilor firmei. Aşadar, atenţie de la cine şi în ce condiţii cumpăraţi maşini second-hand.

Florin Dura

130 Responses to Ţepe cu maşini a la Cluj

 1. Pingback: Clujenii acuzati de tepe auto de catre satmareni !

 2. Pingback: Clujenii sint acuzati de tepe auto de catre satmareni !

 3. Foarte util articolul ! Am o intrebare : Numai la persoane juridice trebuie solicitat certificatul fiscal sau si la persoane fizice pentru a putea inmatricula masina ?

  marius
  1 September 2014 at 12:26
  Reply

  • si la persoane fizice trebuie certificat fiscal

   anonim
   5 February 2015 at 22:50
   Reply

   • Numai daca a scos nr rosii

    Veres
    11 February 2016 at 23:53
    Reply

  • si la cele fizice, nu poti inmatricula o masina fara certificatul fiscal. Poti lua o masina inscrisa in RO, dar cand urmeaza sa o treci pe numele tau, daca nu ai acel certificat nu o poti face. Daca vanzatorul are datorii, nu iti va elibera certificatul, iar tu ramai cu masina pe numele lui(sau pe al cui o fi).

   alex
   8 February 2015 at 23:28
   Reply

   • Depinde de la județ la județ. De exemplu în Bihor nu trebuie certificat fiscal în cazul în care un bihorean achiziționează autoturismul de la alt bihorean. În schimb dacă masina se vinde în Galați trebuie certificat fiscal.

    Silviu
    12 February 2016 at 18:32
    Reply

  • pentru radierea de pe fostul proprietar,ai nevoie de certificat fiscal de la acesta,chiar daca aceasta este persoana fizica. exact cum pentru inmatriculare ai nevoie de certificat fiscal pentru persoana pe care vrei sa inmatriculezi masina.

   Darius
   11 March 2015 at 15:01
   Reply

  • Se poate inmatricula si fara fiscal in unele judete, sau prin hotarare judecatoreasca (dureaza cam 3 luni) !

   Rocky
   13 March 2015 at 13:34
   Reply

  • Util pe naiba habar nu aveți despre ce Vb ,astia asa zisi “prieteni “care dau sfaturi sunt sipoli conducători de Logan sau citesc pe forumuri alte tâmpenii mergeti fraților la primarii si Politie si interesați-vă nu va luați dupa toți pamblicari intr-adevăr trebuie certificat fiscal dar acesta se eliberează dupa niște proceduri in baza unui contract de vânzare cumpărare se eliberează doar la urgentă pe loc la pers fizice iar la firme durează cv mai mult eu nu cred ca personaj respective iar fi plăcut sa piardă cei 1000€ despre care spunea ca ii lasă drept garanție oricât de bun ar fi fost prețu la Masina sa fim realiști sau luați-va logan nou nu o sa aveți nevoie se fiscal 😂

   Florin
   10 February 2016 at 19:54
   Reply

   • i-auzi ia! deci tu nu poti cere un certificat fiscal ca nu ai datorii decat dupa ce ai vandut masina :))) esti un tzepar prost, amice

    Murphy
    10 February 2016 at 22:54
    Reply

    • a, sa nu uit, tu banuiesc ca esti conducator de bemveu, de-aia iti bantuie geniul prin cutia craniana :)))

     Murphy
     10 February 2016 at 22:55
     Reply

    • Prietene…..certificatul fiscal cum ii spuneti voi …. Se elibereaza DOAR in baza contractului de vanzate / facturii…
     iesirea de pe rol ( radierea de la impozit) se face doar in cateva cazuri , contract vanzare sau certificat de casare( adica la fier vechi, distrugere, etc )sau masina a fost pierduta in urma unui proces( partaj, sechestru etc) … Altfel toti ar radia masinile sa nu mai plateasca impozit spunand ca le.au vandut etc …. Thaaaa…. Deci Murphy …. Daca taceai…..

     alex
     12 February 2016 at 13:31
     Reply

     • prietene, certificatul fiscal nu radiaza masina automat. eu ma pot duce la fisc(taxe si impozite locale) si pot cere certificat de negrevare sau atestare fiscala cand vreau eu, mai putin in ultima vineri din luna contra unei sume colosale de 2 lei(pretul difera de la judet, la judet) asa ca asta cu certificatul eliberat doar in baza unui act de vanzare e dezinformare. certificatul nu face altceva decat sa ateste situatia financiara a persoanei fizice sau juridice la momentul respectiv. apropos…..si posesorii de dacie au nevoie de certificat fiscal daca vor sa vanda masina.

      dani
      14 February 2016 at 14:57

   • Mai coaie’n barbă ! Sigur te ocupi și nu vrei să vadă și alții ce tzepe dau. Anul trecut am venit de la Sibiu la Cluj să cumpăr un Golf IV , la telefon era una și la fața locului, era exact cazul ăsta

    Dicma la el
    11 February 2016 at 16:52
    Reply

   • Esti vreun Tzepar si te supara articolul?

    Gica
    11 February 2016 at 19:08
    Reply

   • Esti total paralel … fiscale se eliberează de la primărie. . Dacă ai datorii sau amenzii neplătit nu ți se eliberează fiscalul pana nu achiți datoria către stat. Dacă firma are datorii nu vezi fiscal nici după 10 ani dacă nu își achita datoria. . Ce a scris în articol e adevărat și a explicat destul de clar în ce consta ..dar analfabeți Nu știu sa citească că-și dea seama

    George
    19 April 2016 at 21:18
    Reply

  • Ce prostii suntetii mai oameni , dupa noua lege 2016 se spune ca : pers fizica nu poti vinde maai mult de 4 masini pe an, trebuie sa faci firma sa se lucreze pe firma ca statul sa poata beneficia de impozitul de 16% sau cat o fii , asa ca documentativa …..

   Florin
   13 February 2016 at 07:41
   Reply

 4. La persoane fizice poti scoate certificatul fiscal doar dupa vanzarea autovehicolului, am inteles ca la unele primarii din unele judete se poate scoate un certificat fiscal care atesta ca nu ai datorii dar nu se refera stric pe autoturismul respectiv, iar ala se elibereaza pe “o ciocolata ” data la doamna de la taxe si impozite 😉

  irinel
  6 February 2015 at 11:06
  Reply

  • certificatul ala spune clar ca nu ai datorii nici pe casa nici pe masina, cetatene! nu mai incerca sa dai tzepe si aici!

   Murphy
   10 February 2016 at 22:53
   Reply

 5. Există portita de scăpare si in cazul acesta….înmatriculată in bg pt 450 euro si apoi adusă înmatriculată in ro si tot iesi castig 500 euro din reducerea de 1000

  laurentiu
  6 February 2015 at 17:25
  Reply

  • eu am facut asa ceva cu un bmw cumparat de la un tip din bucuresti care acel nu avea certificat fiscal nici de la ala de la cumparase masina nici el ,si m-am lovit de treaba asta la inmatricularea in tara deoarece nu am stiut ce este acela si la ce foloseste si acum m-am invatat minte cand mai cumpar o masina sa imi spuna la telefon daca are certificat fiscal nu are pa si la revedere

   radumarian
   10 March 2015 at 23:26
   Reply

 6. bulgaria non stop in 3 4 ore inmatricularea doar 500 euro……iar la programare 450 euro 3 4 zile lucratoare nrtel 0742511062

  inmatriculari
  7 February 2015 at 00:30
  Reply

  • Daca o inmatriculezi in Bulgaria, RCA-ul trebuie facut tot in Bulgaria?

   Alex B
   11 February 2016 at 00:10
   Reply

 7. Aici fiecare vorbeste dar nici unu nu cunoaste realitatea. Mai nou dupa cum se poarta nu mai prea poti fi dealer auto in romania fara firma. Certificat fiscal se elibereaza dupa vanzare indiferent ca esti firma sau privat . Nu e nici o teapa asta cum e scris mai sus. Teapa e ca masina de peste 10.000 se cumpara de acolo doar de la firma la pret fara tva. Care e 16%din suma la ei. Ei vin aici iti vand tie auto cu un simplu contract iar la inmatriculare e posibil sa aflii ca ai de platit tva pe care normal vanzatorul masinii din ro e obligat sa il plateasca daca asa a cumparato de acolo. Deaceea e si mai ieftina ca in tara..asta e diferenta. Nici o legatura nu are fiscalu.

  vorbe goale
  7 February 2015 at 00:48
  Reply

  • La inceput am crezut ca ai ceva habar,in primul rand este vorba de 19. % tva in Germania,in al doilea nu te pune nimeni sa platesti tu ca si cumparator tva ul,si fiscalul iti trebuie la orice masina cumparata,si daca e cumaprata pe firma din Germania aici iti trebuie fatura de la firma respectiva,nu mai scrieti daca habar nu aveti sau daca doar "ati auzit de la un prieten"

   Gigi
   10 February 2015 at 21:03
   Reply

   • mai gigi eu m-am lovit de acel certificat fiscal fara acele certificate fiscale nu am putut inmatricula masina in tara sincer nici tu nu stii nimic de inmatricularea masini,mai informeazate si apoi vii si imi spui si mie cum sta treaba cu inmatricularea,eu ca sa scap de acele certificate fiscale ca o dadeau de gard amandoi ,si cel de la timisoara si cel de la bucuresti a trebuit sa o inmatriculez la bulgarii

    radumarian
    10 March 2015 at 23:31
    Reply

    • Pai vezi ca ești prost, tot nu ai reușit fără el. Gigi știe;)

     Dicma la el
     11 February 2016 at 16:58
     Reply

 8. Fiscul nu ti-o confisca. Pur si simplu ti-o “trage pe dreapta” in curtea RAR-ului pana se da o solutionare a cazului in instanta. Si acum fie platesc Eu pagubitul datoria catre Fisc pt a ma putea folosi de masina fie astept decizia Instantei de judecata care poate dura mult si bine. Insa ca si cumparator de buna credinta nu voi ramane fara masina cu siguranta, insa neplacerile create sunt semnificative. Cert e ca in momentul cand dai niste bani pe o masina ar trebui sa stii ce acte ai nevoie si sa nu te bazezi pe un samsar.

  Andrei Moldoveanu
  7 February 2015 at 00:52
  Reply

 9. fratilor luați-va mașini noi pt România logan e cel mai bun 5500euro si ai masina noua .

  Aaa
  7 February 2015 at 02:39
  Reply

  • |Ce prost esti. Prostule care esti prost.

   John
   11 February 2015 at 15:00
   Reply

  • Logan-ul este masina ? Poate de spalat rufe ! Prostule !

   x-ulescu
   11 March 2015 at 00:01
   Reply

  • da-va-n plm cu daciile voastre, jeguri pe roti

   dacidioti
   11 March 2015 at 02:28
   Reply

   • Ia mai linge-o tu nitel …posesor de pisicuta din 93 cu acte de Frankfurt si numere din gard .Prietene …ala cu loganu macar are masina noua sub cur….nu gunoi nemtesc luata din fiare vechi si inmatriculata la Ruse . Nu ne putem caca de foame …bagam benzina de 15 roni pe saptamana da’ macar avem ” bemveu”. Ai dreaq de cacati retarzi.

    Gogu_de_la_spatii_verzi
    12 February 2016 at 17:22
    Reply

  • Bravo aici aveti perfecta dreptate …. felicitari .

   mircea
   14 March 2015 at 08:29
   Reply

  • Parca se vorbea de masini aici , ce legatura are Logan-ul cu discutia ?

   Laurentiu
   10 February 2016 at 23:49
   Reply

  • Lasa-i in pace…..pentru ca :" cele mai bune e " BMW "dizel" cu 500.000 km la mana a 10-a si cu numere de BG :)))) isi Minune pe CD !! 🙂 sa auda dushmanii

   y-ulescu
   11 February 2016 at 21:46
   Reply

  • dupa mintea ta de dobitoc toata lumea ar trebui sa conduca logan… ce bmw, ce mercedes… ia logan neamule… caruta pe roti! si tot dupa judecata ta de imbecil daca totusi calci stramb si iti iei un mertan la prima mana, dupa ce te plictisesti de el poti sa ii dai foc, ce sens au masinile la mana a doua? traiasca loganul, taran analfabet ce esti!

   bbb
   12 February 2016 at 13:18
   Reply

 10. Va spun sincer, asta din cate mi-a fost dat sa vad pana acum, ca nu exista vreun ins, samsar, "dealer" sau cum vreti sa-i spuneti care sa fie in vreun fel sau altul "CORECT". Oamenii astia au parfum de "Teapa" si iti garanteaza si cu familia ca masina lor este cea mai buna. In fine, daca stau sa ma gandesc, atunci cand ai ceva de vanzare si esti sigur ca nu ascunde nimic, nu iti agiti lanturile de la gat sa scoti in evidenta un lucru evident.
  Dupa cum spuneam, aveti mare grija si informati-va inainte sa cumparati de la acest "tip" de oameni.
  Din spusele lor, saracii care "n-are ce manca", nu scot mai mult de 200 euro la masina…Ca sa va dau un exemplu, cel mai multi bani se scot nu din masinile scumpe ci din cele foarte ieftine. Am urmarit un autoturism Ford KA scos la vanzare cu 1700 euro care, spre surprinderea mea, a fost cumparat din Germania cu 300 euro. Cat sa coste motorina…Aproape cat salariul unui inginer la un nivel mediu professional.
  Prin urmare, asta daca doriti, nu le mai dati fratilor astora motiv sa ne rada in nas cu "masini bune" 😉

  Florian
  7 February 2015 at 10:14
  Reply

 11. Am patit-o eu in 2007 cu o masina cumparata din Pitesti. Exact metoda asta, am primit in schimb certificatul fiscal, dar era fals, facut pe imprimanta. Masina era la a treia mana, cu acte de vanzare-cumparare, dar neinscrisa de ultimul proprietar. Pana nu m-am dus la Pitesti cu "interventii" peste vanzatorul initial, care era si fiul unui important transportator auto din tara, nu s-a rezolvat. Am avut norocul ca am pastrat certificatul fals. Cei de la politie mi-au zis ca ii vor face dosar penal. Evident cand a aflat asta, a facut rost de certificat bun de la Fisc, daaaar… dupa ce am inmatriculat masina, l-am verificat la fisc din nou. Datoriile erau tot acolo… cateva miliarde tot din vanzarea de masini. Asa ca aveti mare grija, verificati tot ce puteti, verificati si dupa stampile false!

  studioulfoto
  7 February 2015 at 12:03
  Reply

 12. Numai prosti pe lumea asta:)))

  kalapacs
  7 February 2015 at 13:59
  Reply

 13. Sătmăreanul-Satmareanul. Zici ca in satu mARE mare numai oameni cinstiți sunt. Da’ mai dați mă si cate o știre cu ai vostrii ca aveți niste poame pe acolo… Sau macar relatează știrea obiectiv. L-o fi ars vreunu din Cluj pe ceva neam de-al tau si acum vii tu mARE 😉 ziarist sa faci dreptate. Macar informeaza-te cum sta treaba înainte sa scrii o știre.

  cosmin
  7 February 2015 at 14:23
  Reply

  • nu vorbi gâscă urâtă, că așa face-ți….

   ion gornistu
   12 March 2015 at 18:37
   Reply

 14. numai lucruri bune se întâmpla prin zona aia http://www.sursadevest.ro/stire/saturnus-finance-… …..pur si simplu inventivi pt cei creduli….pt ca asa suntem construiți …din păcate

  No name center
  7 February 2015 at 16:54
  Reply

 15. e buy back nu pay back doamne fereste nu degeaba avem cea mai mare rata de analfabeti

  xxx
  7 February 2015 at 17:10
  Reply

 16. Cine sa gandit sa scrie aceest articol ,,,,,atentie mare la SATMARENII si MARAMURESENII care vand masini prin targul din Cluj

  raul
  7 February 2015 at 19:24
  Reply

 17. Si eu am cumparat un autoturism SH de la o persoana juridica, masina fiind adusa din Franta. Habar nu aveam ce documente imi trebuiesc exact, nu stiam de treaba cu TVA, practic am mers pe incredere. Totusi, nu am avut probleme la inmatriculare, certificatul fiscal l-am luat de la vanzator la vreo 5 zile dupa ce am platit cash pt . masina, etc. Deci, ceea ce vreau sa spun este ca nu toti "samsarii" sunt nenorociti ! Mai sunt si "samsari" buni ! Firma este EDY DANGOS GRUP SRL. Nu vreau sa fac reclama, nu am de ce, dar de la ei am cumparat o masina buna ! Alex – Ploiesti.

  Alex
  7 February 2015 at 20:03
  Reply

 18. Mai cretinilor, inainte de a scrie tot felul de rahaturi, documentati-va, in primul rand , la Cluj-Napoca, certificatul fiscal se elibereaza doar pe baza unei facturi sau contract de vanzare cumparare prin care se atesta instrainarea bunului, iar in al doilea rand , certificatul fiscal se elibereaza in 48 ore conform legii….

  Nelutzu
  7 February 2015 at 21:19
  Reply

  • se elibereaza in aceasi zi in urma platii taxe de urgenta de 10 lei . Documenteaza-te

   satmarean
   2 February 2017 at 21:23
   Reply

 19. La ce comentarii sunt aici se vede cat de bine cunoaste romanul treaba cu autoturisme import Germania .
  In primul rand ce legatura are certificatul fiscal care atesta datoriile la bugetul local cu datoriile la bugetul de stat ?
  Inainte sa scrii un articol de ce nu te documentezi ?
  Apoi tot se vorbeste de acel certificat fiscal . El se scoate pe seria de sasiu a masinii si doar asa este valabil. Iar certificatele care atesta ca nu ai datorii dar nu contin seria masinii nu se dau pe o ciocolata ci platesti taxa normala de certificat fiscal 2 lei .
  Vad ca toata lumea acuza tot felul de vanzatori de masini da rea practica , poi daca e asa rau la ce mai cumparati masini de la ei sau de ce va duceti ca inecati la pretul cel mai mic . Dar na asa este romanul … Ieftin si bun !!! Asa ceva nu exista !!!

  Si referitor la cel care a scris ca masina e 300 in Germania si vanzatorul cere 1700 aici , de ce nu te apuci de afacere ???

  Alexandru
  7 February 2015 at 22:14
  Reply

 20. Foarte slab articolul, amator as putea spune. Habar nu aveti si scrieti numai tampenii. Masini se cumpara fara tva de 5 ani si se vand fara in romania. Cert fiscal de la primarie nu are nici o treaba cu fiscul si cu tvaul, ci doar cu amenzi sau impozite. Trezitiva tampitilor

  Bogdan
  8 February 2015 at 15:43
  Reply

  • Nu confunda firma cu persoana fizica! Anumite firme trebuie sa plateasca tva, si absolut toate impozit pe venit. Amenzile si impozitele la care te referi tu, sunt pentru persoane fizice

   Nelu'
   15 February 2016 at 11:29
   Reply

 21. In atentia celor care vand masini pe net. A aparut o noua teapa. Sunt "cumparatori" din tari straine, gen Franta, Germania etc, care se dau interesati de masina dvs si vor sa o cumpere, dar ca sa primiti banii, trebuie sa dati un comision "BANCII" prin care se face tranzactia. Sa nu picati in plasa.

  ciprian
  8 February 2015 at 17:03
  Reply

 22. In Franta, certificatul fiscal se elibereaza direct pe internet, si dureaza 1 minut…

  Florin
  9 February 2015 at 11:31
  Reply

 23. Certificatul fiscal nu are nici o treaba cu Tva-ul se obtine de la Directia taxe si impozite locale nu de la Anaf si este ptr impozit nu ptr plata tva ului.documentati va mai bine in loc sa induce ti lumea in eroare

  domuta adrian
  9 February 2015 at 14:52
  Reply

 24. ziaristul care a scris acest articol a scris si el din ce a auzit de la unu si de la altu nu sa interesat el si asa sperie oamenii . sa scrie de acei oameni din SATU MARE care au lasat santierele din FRANTA fara utilaje . peste tot sunt tepari dar nu trebuie sa generalizam .

  nic
  9 February 2015 at 19:19
  Reply

 25. daca un om de rand stie ca se practica astfel de inselaciuni,politia cum dracu de nu stie?Si daca stie dar trece cu vederea inseamna ca e vorba si de mita la mijloc…pai si atunci de ce nu intra la puscarie ,unii pentru inselaciune iar altii pentru mita?Mda…Sper sa vina ziua cand DNA rezolva coruptii din parlament si se ocupa si de politistii corupti ca sa ii ajute pe cei cinstiti sa ne apre interesele si sa fim protejati de lege.

  Marian Bogorodea
  9 February 2015 at 21:46
  Reply

 26. clujul si satu mare numai masini ieftine dar din pacate fara twa uri platite si tepe pe fata,,,toata piata e plina de masini aduse din afara si twa nu s platite!!!!!

  Ssddeessee
  9 February 2015 at 23:07
  Reply

 27. Numai prostii vorbiti si scrieti doar rahaturi de dragul de a scrie. Vai de capul vostru! Idiotilor daca nu primiti fiscal nu-i bai ca mergeti la politie serviciul inmatriculari si faceti o adresa catre comandant voi fiind cumparatori de buna credinta si se aproba printr-o semnatura luarea in evidenta a masinii la primarie. Restul e can-can! Vai steaua voastra se jurnalisti de duminica!

  Popescu Alin
  10 February 2015 at 04:53
  Reply

  • vai de capul tau,asa toti care au datorii la impozite ar proceda la fel si statul nu ar mai incasa impozit auto,esti distrus,sper sa cumperi o masina si sa nu ti poata da ala fiscal si apoi sa plangi

   Gigi
   10 February 2015 at 21:07
   Reply

  • Mi se pare geniala ideea cu adresa! EU in calitate de cumparator…ce treaba am, ca X nu si-a platit darile catre stat? EU sunt cumparator, nu agent recuperari FISC! Nu EU trebuie sa ma asigur de legalitatea actiunilor unor comercianti!

   lucian
   12 February 2016 at 11:39
   Reply

 28. tva ul nu are nici otreaba cu certificatul fiscal certificatul fiscal atesta ca firma nu are dartorii la bugetul local. tva inseamna datorie catre bugetul de stat sunn 2 lucruri diferite. daca nu stiti pe ce lume traiti nu mai scrieti aberatii

  marius popa
  11 February 2015 at 02:09
  Reply

  • Corect. Articolul este prost facut si spune numai lucruri care dovedesc ca autorul le-a prins si el din zbor de undeva.
   Mai bine era sa se informeze in prealabil ce este un certificat fiscal, in ce conditii se elibereaza si ce atesta acesta. mare dobitoc si fara pic de scoala autorul acestui articol.

   Martia
   10 February 2016 at 22:38
   Reply

 29. Luati-va carute

  John
  11 February 2015 at 15:01
  Reply

 30. Dobitocilor. Nu are a face certificatul fiscal cu tva-ul, cum nu are a face sula cu prefectura. Vezi sa nu iei teapa cand iti cumperi bilet de tramvai, poate ti-l da necompostat.

  haha
  11 February 2015 at 22:20
  Reply

 31. Problema cu tva-ul este următoarea: samsarii ăștia cumpără mașinile din germania pe firma fără a plăti tva, bineînțeles, la un preț beton. Când ajung în țară, rup contractul original și fac unul fictiv între ei, ca și persoane fizice, și neamțul de la care au cumpărat-o sau chiar o persoană fictivă uneori. La înmatriculări nu ți se cere certificat fiscal dacă mașina este cumpărată de la persoană fizică cetățean german. Uneori fac acel contract direct între tine, cumpărător, și neamț pentru a nu fi nevoie de fiscal. Nu prea sunt șanse să ai probleme, ideea este că lor le convine să îți vândă mașina la un preț de nerefuzat pentru ei, la rândul lor au luat-o la un preț cu 19% mai mic.

  costel
  11 March 2015 at 10:01
  Reply

  • mergeam cu cineva in Germania si aduceam masini la comanda. facea contract de vanzare cumparare cu vanzatorul German si mai cerea un contract in alb doar stampilat. arabii cu parcurile auto i-ti dau fara probleme. se rupea primul contract si se completa cel in alb cu datele vanzatorului si cu datele celui ce comanda masina din romania avand o copie a buletinului sau eventual se facea contractul in tara cu ,cumparatorul. cumparatorul cand inmatriculeaza masina trebuie sa mearca la fisc sa ia adeverinta precum nu are datorii la bugetul local: amenzi,taxe si impozite . in caz contrar nu inmatriculezi masina pana nu le achiti. Cei de la ANAF nu au nici o treaba cu cel care cumpara ci il trage de coite pe vanzator(cel ce cumpara din germania pe firma) ASA CA VARIANTA CU ARTICOLUL IN CAUZA PICA .

   DANIEL
   10 February 2016 at 18:08
   Reply

  • Eu am vandut o masina inmatriculata in germania, deci nu cu numere provizorii, iar cumparatorului i-a trebuit in tara dovada radierii. Tot un fel de certificat fiscal.

   P.A
   11 February 2016 at 13:02
   Reply

 32. Este vorba despre un Certificat Fiscal eliberat de Administratia Finantelor Publice in care se specifica daca primul cumparator ( importatorul ) datoreaza TVA. Se plateste TVA daca vehiculul are mai putin de 5000km sau mai putin de 6 luni de la prima inmatriculare. Se mai plateste o acciza la motoarele mai mari de 3000cmc in valoare de 1€/cmc, indiferent daca ai motorizae clasica sau hibrid, desi la hibrid nu platesti timbru de mediu. Acum este putin probabil sa cumperi o masina cu astfel de probleme (decat daca a fost adusa inainte de 01.01.2015) pentru ca nemtii nu mai permit vanzarea fara plata TVA, acesta urmand sa fie recuperat doar dupa inmatricularea pe societate a autoturismului.

  chris
  11 March 2015 at 16:04
  Reply

 33. cumparati masini de la Zalau. Acolo sunt cei mai seriosi vanzatori.

  andrei
  12 March 2015 at 13:15
  Reply

 34. Bah tati tu esti retard rau. Tot ce ai scris in articol e eronat. Eu zic ianinte sa mai scrii vreun articol sa te interesezi inainte sa nu mai dezinformezi lumea.

  Dan
  12 March 2015 at 20:13
  Reply

 35. 90 % dintre masini au cel putin 100000 km dati inapoi.

  sandu
  13 March 2015 at 00:29
  Reply

 36. articolul este scris de un idiot fara inspiratie artistica. aceste masini pot fi inmatriculate in Bulgaria fara probleme sau pot si inmatriculate in baza unui contract de vanzare cumparare, nu trebui sa te duci cu factura la inmatriculare

  Andi
  13 March 2015 at 01:21
  Reply

 37. Stimabililor, in nici un oras mare nu se da certificatul fiscal pe loc, ci in 3 zile. Iar chestia cu firma nu e general valabila, si eu am firma si am masini pe firma, asta inseamna ca nu le mai pot vinde? Verificati firma inainte de a cumpara daca va e teama, nu fiscalul. Postarea este eronata si jignitoare pentru firmele perfect legale care fac totul transparent. Cine a scris articolul e bine intentionat dar foarte prost informat. Asa e mass media in zilele noastre, face bine pe o parte si rau pe zece!

  adrian
  13 March 2015 at 08:13
  Reply

  • Certificatul fiscal se elibereaza in 2 ore de la depunerea dosarului (si in orasele mari si peste tot)

   eu
   10 February 2016 at 23:30
   Reply

  • La Tg Mures primesti fiscal pe loc daca platesti 30 ron taxa de urgenta 😉

   Mihai
   12 February 2016 at 21:36
   Reply

 38. Da fratilor luati ieftin si bun din ardeal

  Tepe…

  Ardeleni cinstiti…!!!

  marius
  13 March 2015 at 20:29
  Reply

 39. la ce va asteptati de la Dura? a dat copy-paste la un articol mai vechi, la fel de prost documentat.

  ardelean
  13 March 2015 at 20:55
  Reply

 40. Eu am cumparat masina de pe persoana juridica de la Cluj ,am imatriculato circul de 2 ani , si nici o problema.Trebuie sa gaseasca si Clujeni cate un gansac…

  Daniel
  16 March 2015 at 14:28
  Reply

 41. Lasa ca daca nu cumparati de la Cluj o cumparati de la Bacau de la altu :))) cu incredere =))

  Costik
  27 March 2015 at 16:35
  Reply

 42. Samsari din Pitesti cumpara masini de la samsari din Cluj , le dau km inapoi si mai pun 1000 euro , vedeti pe autovit ,toate masinile care sunt vandute de cei din Pitesti au km putini mai ales marcile vw si bw 2011- 2012. Multe tepe pe Autovit -toate masinile vandute de samsari din Arges sunt manarite la km

  Grigore
  10 June 2015 at 23:31
  Reply

  • No shet Sherlock!
   Cum ti-ai dat seam?

   Alex M
   11 February 2016 at 18:05
   Reply

 43. o panarama de postare ! fara nici cel mai mic apropo ..acest satmarean care a scris articolul nu stie absolut nimic legat de legea primariilor ! in nici un judet din tara nu se elibereaza certificat fiscal la o masina decat in momentul vanzarii sau cel putin daca este luata in evidenta se poate elibera in aceeasi zi la urgenta ..in rest cum se poate fiscaliza o masina de export cu NR DE EXPORT daca ea nu exista in tara noastra ??!! total gresit !! la fel in cazul pers fizice cat si cele juridice ! luati legatura cu primariile din judete apoi postati astfel de gunoaie pe internet sa duceti lumea in eroare !!

  horatiu
  10 February 2016 at 19:40
  Reply

 44. Și totuși nu înțeleg. .. Cum sa plătesc eu tva-ul pe mașină, ca un cumpărător de buna credinta ce sunt? Tva pe care trebuia sa îl plătească firma samsarului? Cum poate ANAF ul sa îmi pretindă mie suma asta de bani… nu e normal și logic sa o prindă firmei care a achiziționat mașia, adică samsarului în contul căruia au intrat banii?
  Ceva nu are logica… cred ca unii scriu articole de genu, doar așa, pt ca nu au ce face, sau…..???

  Claudius
  10 February 2016 at 20:20
  Reply

 45. Pot spune ca vanzatorii profilati din zona Clujului au pierdut increderea cumparatorilor de auto de ceva timp. Nu este prima data cand se vehiculeaza acest zvon despre masinile din Cluj. Mai mult se vorbeste prin targuri ca se cumpara masini lovite destul de grav , reparate si revandute la preturi mici tocmai pentru a scapa rapid de ele. Pacat! Referitor la certificatul fiscal trebuie ca vanzatorul sa ti-l ofere in momentul vanzarii, daca nu il are astepti pana il obtine de la primarie.Deci, atentie!

  Madalin
  11 February 2016 at 08:19
  Reply

  • Madalin gresesti… sincer rar vei intalnii la Cluj asemenea pesoane… nu spun ca nu sunt, dar sunt foarte rare acele persoane si plus ca e prea mult de lucru si prea multi bani… si crede-ma ca cunosc o gramada de persoane ce aduc masini. Cel mai sigur vei pati acest lucru cu cei din Zalau (pe care ii vei intalni si in targul de la Cluj… is cu zecile la fiecare targ)… mno du-te la aia si vezi masini lovite si reparate cu ziare… in Cluj n-ai sa vezi asa ceva… daca nu cunoasteti piata de masini din Cluj mai bine taci ………. plus articolul asta n-are pic de adevar ….. inainte documentati-va si apoi scrieti oameni buni, stiu ca e greu sa va documentati, dar nu va mai lasati manipulati de oricine si orice… Si referitor la certificatul fiscal ti se elibereaza rapid daca platesti 25-30 de lei… nu mai aberati ca trebuie sa asteptati…. trebuie sa asteptati probabil pana ziua urmatoare decoarece nu au cei de la ghiseu program non-stop si de aceea, dar nu ca gata e teapa si asa … parca nu cunoasteti birocratia din Romania……

   Dia
   30 March 2016 at 17:45
   Reply

 46. Esti prost rau mah tu care ai scris articolul. Cred ca te deplasezi cu bicicleta si nu ai cumparat niciodata in viata ta o masina. Pai tu ai idee de cati ani se vand masini asa? Unde este teapa? Iti spun eu, nicaieri. E chiar avantajos pentru romani sa cumpere asa dar tu dobitocule care nu sti nimic postezi aiurea in tramvai ca sa faci tu trafic pe gazeta ta de cacat, pardon blogul tau. Cum fiscalizezi mah tu un bun care apartine unei alte tari in romania? Sterge dracu porcarie asta de articol sau esti platit de cineva sa ii faci pe romani sa cumpere numai masini autohtone? Si voi aia care tot spuneti cumparati ''masina mortii'' Logan adica ''cosciugul ala de 4 rotii'' shut the fuck up ca nu aveti habat cate suflete minuunate au murit in Logan care nu indeplineste nici o norma de securitate si nu trece nici un test. Ia o curba mai tare si te rastorni cu Lada aia de cartofi. Am vaut zeci de oamenii morti in Logan cu centura pusa si cu airbagul sarit.. degeaba parca sunt din carton. Numai inepti si ineptii pe aici!

  Bogan Taran
  11 February 2016 at 09:49
  Reply

 47. Deci daca iau o masina cu numere de straine (germania,franta etc) nu trebuie fiscal si daca are numere rosii imi trebuie?

  Catalin
  11 February 2016 at 10:20
  Reply

  • Oricum ar fi iti trebuie dovada radierii din tara respectiva. Radierea se face numai daca taxele peoprietarului sunt platite.

   P.A
   11 February 2016 at 13:10
   Reply

 48. Cans cumparati o Masina, prima data va uitati PE http://www.mobile.de SI vedeti cat costs Una la fel in Germania. Acelasi an, km, …. La Asta Mai adaugi 700 euro minim transportul SI 500 comisionul. Daca in Romania Masina e Mai ieftina, sunt 3 motive: Masina are 1 milion km SI sunt dati inapoi la 120 mii, 2 – a fist accidentata, rasturnata, scufundata in lac sau in mare, facuta din 3 Masini accidents… 3 sau este adusa PE firma SI nu I sa platit tva

  Formatii Nunta Iasi
  11 February 2016 at 10:59
  Reply

  • :))) care 700 transportul – transportul e in jur de 450 de euro, si poate is mai pune 500 vanzatorul si scrie si negociabil (ca rar faci 500 de euro intr-o masina cat de cat)…. hai frate ca esti varza cu masinile nu vb prostii… Plus majoritatea au carte service la zi, is cu km reali (chiar daca uneori surprinzator au putini), la Cluj nu gasesti asa ceva, poate in alte parti ale tarii….. Si normal ca in Germania is mai ieftine, dar sa nu crezi ca is lux cum le vezi pe net, am prieteni care le fac interiorul si exteriorul de se satura la cat de murdare vin….plus ca cei 450 de euro sunt dati pe combustibil si taxe, asigurari si numere ca sa poata veni cu ele de acolo (nu toate vin pe platforma), mai pune un interrior-exterior ca lumea care ii in jur de 200 de lei, mai pune un polish si vezi ca pana la urma vanzatorul iese cu vreo 200-300 de euro pe masina dupa ce ti-o si bibilit-o….. prin urmare nu mai comparati Clujul cu alte parti ca nu spurca….nu mai veniti la Cluj sa luati masini mergeti la altii si luati sa vedeti acolo jafuri

   Cineva
   30 March 2016 at 17:54
   Reply

 49. Din cate stiu eu daca nu s-a scos niciun rand de numere rosii nu trebuie niciun fiscal ci doar contractul de vanzare-cumparare din germania si conractul care-l faci cu vanzatorul , briful mic si briful mare daca e din germania masina ! Plus de asta ce e asa greu sa faci un contract direct cu vanzatorul din strainatate si cumparatorul din romania ?

  clau
  11 February 2016 at 11:30
  Reply

 50. Ideea este sa ne cumparam Logan sau ii platesti dupa ce o inmatriculeaza direct pe numele sau, apoi o cumperi de la el.

  Andreea
  11 February 2016 at 12:58
  Reply

 51. Alooo ,NU ESTE NEVOIE DE CERTIFICAT FISCAL decat daca s-au scos numere rodii pe masina sau daca a avut numar de export pe numele unui roman care are domiciliul in Romania,in rest vorbiti tampenii .sunati-ma ca va explic si va isu de manuta si va duc la politie si la finante sau oriunde vra muschiul vostru sa va lanuresc ,lasati forumurile si tot ce scriu altii habarnisti

  Articol inutil
  11 February 2016 at 14:03
  Reply

  • Salut! Și dacă mașina a fost cumpărată din Germania înainte de 01.01.2015 pe firma (diler)din România, iar mie la prima cumparare cu nr rosii mi-a dat doar copie acte firma vanzatoare și actele masinii (brifuri, traducere, ) e posibil sa fie teapa? Eu am cumparato în martie anul trecut , apoi am plecat în Spania la munca și acum as vrea so înscriu, dar fiind taxa mare as vrea so înscriu pe Bulgaria.
   Multumesc pentru lămuriri.

   bogdan
   12 February 2016 at 12:17
   Reply

 52. Tu cel deștept care ai scris articolul ai macar idee in ce consta vânzarea de mașini sau doar vorbești sa creezi isterie in masa la prostime?…ai idee cum se obține un certificat fiscal?…ai idee despre piata de mașini din Cluj?…sti macar de ce sunt mai ieftine aau vorbeați aiurea?…majoritatea mașinilor din alte județe aunt preluate de revânzători de la Cluj si duse in alte județe pentru revânzare…

  3fi
  11 February 2016 at 16:49
  Reply

 53. astia din satu mare s-au gasit . Stiti ca tot hotu stiga hotu nu ?

  aaaaaaaa
  11 February 2016 at 16:53
  Reply

 54. Astea sunt prostii . Se plateste TVA in Germania si se restituie catre cumparator in momentul cand dovedeste ca masina este inmatriculata .

  aaaaa
  11 February 2016 at 16:54
  Reply

 55. Ne este prost cine cere… e prost cine da…
  Cum sa nu iti dai seama daca o masina este masluita la km in conditiile in care are 10 ani si pe bord cu 110 000 de km sau mai putin…
  Daca o masina in medie face cam 20 000-25 000 de km pe an si ea are ~10 ani iar in bord scrie ~ 100 000 de km si crezi ca e ok… meriti sa iti iei tzeapa doar pentru simplu fapt ca esti monument de prostie.

  Bravo celor care dau tzepe, poate numai asa se poate pedepsi prostia.

  Dupa cat s-a scris si s-a vorbit despre tertipurile tzeparilor TU vii in 2016 si zici ca inca mai sunt oameni care sunt pacaliti cu acelasi cacaturi cand cumpara o masina SH …. si tu si imbecilii pacaliti meritati o mare flegma.

  Articolul se poate incadra la categoria pamflet fara nici o problema. #saracilor

  Alex M
  11 February 2016 at 18:21
  Reply

  • Mașina mea are 9 ani și 58.000 km, înseamnă că e măsluită?

   XRay
   24 May 2017 at 23:18
   Reply

 56. doamne fereste cati incompetenti ….
  Deci cazul sta asa. Pe firma de afara poti aduce (firma fiind) in 2 feluri:
  – aplicand TVA la marja de profit (cumpar de afara cu 1000 eur de la PF sau PJ care aplica acelasi sistem) si vinde in Romania la orice PF sau PJ cu 1.050 eur (urmand a achita TVA doar la castigul realizat, adica 50eur )
  – aplicand taxare inversa (cumpar de afara cu 12.000 eur de la PJ, insa-i achit neamtului doar 10.000 eur). In Romania ar trebui sa il vand cu 10.050 eur + TVA.

  Ideea e ca tocmai aici e frauda. Cumparand cu 10.000 eur o masina pe care un roman (PF) o vede pe site in germania cu 12.000 eur si in Cluj (sau oriunde in Ro) cu 11.000 eur crede ca face o afacere super. Asa si e. Eu cumparator de buna credinta de ce sa-mi fie confiscata masina, sau alte asemenea … nu are sens. Acuma ca cei care se ocupa cu asemenea chestii nu isi inregistreaza facturile (sialtfel de unde sa aiba probleme fiscale pe certificatul fiscal) e cu totul alta.
  Tocmai de aceea sa devii platitor de TVA si de asemenea in sistemul Vies international e mult mai greu (multe dosare la ANAF de depus). Asa ca nu e nici o teapa … Eu cumpar cu 11.000 lei, vanzatorul imi da certificat fiscal (care atesta ca totul e ok in taxele lui), eu inmatriculez masina si cu asta basta.

  Ca mai departe vanzatorul are problemele lui fiscale cu declararea / inregistrare facturilor e fix treaba lui.

  cristi
  11 February 2016 at 19:16
  Reply

 57. Inepand de 01.09.2015 firmele cu activitate principala comert cu autovehicule nu sunt obligats sa scoate certificat fiscal de la primarie (unde se verifica daca ai platit impozitul si nu TVA ul) – autoturismul achizitionat din starinatate se vinde ca marfa nu ca mijloc fix – atentie! . Sunt eronate multe date din articolul de mai sus!

  Vasile
  11 February 2016 at 19:49
  Reply

 58. Se numeste sistem buy back, nu pay back, iar treaba cu fiscalul ar trebui sa o stie orice cumparator de auto. Chestia cu TVA-ul se poate evita cu regimul special de taxare tva, directiva 112 din uniunea europeana, articolul152. Sincer mi se pare un articol incomplet, de 2 lei.

  Catalin
  11 February 2016 at 20:21
  Reply

 59. Scurt . Daca ai cumparat o masina adusa din Germania de ex , de la o firma din cluj si nu o poti inmatricula iti faci frumusel contract de vanzare nemtesc intre tine si proprietarul german , figurezi ca ai luato tu de acolo. Asta in cazul in care firma din cj nu a scos nr rosii. Pana sa ajunga fiscul sa iti ia masina ea este deja pierduta prin hartii

  Veres
  11 February 2016 at 23:56
  Reply

 60. Sau daca vanzatorul mai lasa 1000 pana iti da fiscal … pai cu banii astia mergi si o inscrii pe bulgaria ,umblii un an fara sa dai impozit statului de cacat romanesc , si cand expira actele de bg o dai pe ro ,pt ca tu o cumperi de la un bulgar nùuu???

  Veres
  11 February 2016 at 23:59
  Reply

 61. Ba frate ce fraieri sunt aia de la Satu Mare de nu se poate…..ba dar cum sa fie asa multi prosti pe lumea asta …..Va meritati soarta si gunoiul asta de reporter ar trebuii violat de ce prost e !!!!!

  Fut Prosti
  12 February 2016 at 00:46
  Reply

 62. Mai băieți conform codului fiscal mașinile neinmatriculate sunt considerate marfa și nu trebuie declarate la fisc,dar dacă chiar e nevoie de fiscal acestea trebuie declarate la impozite și taxe,instituție care nu are nici o treaba cu tva ,acesta platindu-se la Anaf.Deci dacă ai impozitul plătit pe bunuri mobile imobile direcția de taxe și impozite Îți eliberează acel certificat fiscal fără sa îi intereseze dacă ai tu tva de plătit. În alte condiții ca sa dai fiscal la o masina trebuie sa o declari la impozit și după sa o scoți de acolo în baza contractului de vânzare deoarece fiscalul nu este valabil dacă pe el nu apare seria de șasiu a masinii .Radierea mașinii de la taxe și impozite se poate face numai în urma vânzării acesteia.La o mare parte de județe nu este necesar fiscal decât dacă mașina a fost înmatriculată în România
  Cu alte cuvinte sunt doua instituții diferite ,iar fiscal cerut la înmatriculare este cel de la direcția de taxe și impozite
  Sper sa va fi ajutat comentariul meu ,Multă bafta

  Catalin
  12 February 2016 at 07:13
  Reply

 63. Mai oameni buni!!! Masinile in RO sunt mai ieftine decat in Germania. inca nu v-ati spus intrebarea DE CE? si cum se poate, mai ales ca si transportul costa inca vreo 4-500 euro. Numai ca romanii vor masini ieftine!!! Na aici ii solutie o tapa imensa!!!

  Mihai
  12 February 2016 at 10:57
  Reply

 64. E bine ca am fost informati. Macar stim cum sa procedam in eventualitatea in care am dori sa cumparam o masina sh.

  George
  12 February 2016 at 11:46
  Reply

 65. Ba cand va aud ca va trebuie fiscal pentru masini inscrise pebalta tara ma scapa rasu de voi,sunt metode cu doar 30 de lei la un birou de tradus acte,se poate face contract direct de pe proprietarul masini pe tine,nu neaparat atatea cacaturi….intradevar nu se poate la toate masinile dar la majoritatea poti linistit,eu am facut asta acasa cu un scaner si o imprimanta,modifici putin numele cumpărătorului…in fine,voi astia deștepți stiti ce aveti de facut

  Niky
  12 February 2016 at 17:22
  Reply

 66. Certificatul fiscal ce atestă lipsa datoriilor este necesar atunci când se achiziționează orice produs de la o persoană fizică sau juridică.
  În cazul auto nu se poate obține radierea, necesară pentru înmatriculare.

  Mai există un caz firme fantomă prin Ungaria cu samsari romani ce fac acelaș lucru.

  Sfat, mergeți la notar, faceți un contract în care plata se va face la finalul inmatrulării, banii sunt puși într-un cont de garanție 😉

  Nicu
  12 February 2016 at 18:26
  Reply

 67. In Germania nu platesti TVA(adica Mwst), daca beneficiezi de Exportpreis, adica pretul net (Nettopreis), cu conditia sa scoti masina din Germania,nu neaparat din U.E. Daca faci reimport, adica revinzi masina unui neamt, datorezi Mwst-ul neplatit cand ai luat masina. In Ro ti se elibereaza de ANAF un Certificat Tva, din care reiese dsca datorezi fiscului roman tva. Regula este cs platesti tva in Ro doar daca masina e noua sau are max. 6 luni sau parca un an maxim.

  Florin
  12 February 2016 at 20:19
  Reply

 68. Dragilor, va plângeti de ţepe la masini si tva-uri dar intreb si eu : ati plăti pretul corect pentru o masina ? Caz concret: am cumparat din olanda un opel astra H, 2005, 1.7 cdti, dotări,super masina. Singura problema : garnitura de la alternator curgea , am pierdut 22 de litri de ulei in 2.000 de km. Am cumparat-o pe 2400 euro, transport 400(motorina,ulei,bilet avion, cazare) si 100 euro curătat interior, reparat alternator. Am vandut-o in cluj cu 3100 euro. La 2.săptămâni am plecat in germania. Pret in parc auto , vreo 2-3 la fel sau mai slab dotate ca a mea : 4000, 4100 euro. Precizez km erau reali , 170.000. Majoritatea dintre dumneavoastra veniti la piata , nu va convine daca masinile au peste 160.000 de km, (e mai plauzibil 130.000 de km din 2001 decât 220.000 din 2006) si pretul cat mai mic. De aici si tepele: Foamea. Cat despre km dati in spate , nu practic dar voi sunteti cei care cereti acest lucru, nu da bine la ochi daca are peste un anumit număr . Sau mai este inca o categorie: băgati de vina, ne jigniti cu oferte de rahat ca apoi sa spuneti ca aveti si voi o masina la fel acasa si ca ultimele 20 de minute in care ne-am tiganit au fost de dragul conversatiei. Daca v-ar spune cineva ce probleme a avut de fapt masina ati cumpara-o? La fel, daca i-as fi zis cumpărătorului de faza cu uleiul o mai vindeam? Si inca o treaba. Cei care au “prieteni” care merg in Germania sa le cumpere masini, pentru 80% din ei germania e in oradea sau cluj. Nu odata am vazut masini mutate in spatele pietei si facute poze intr-o parte unde sa nu fie masini. Sa dea impresia ca-i la Stefan Klein in curte in Achiach.

  Sergiu
  12 February 2016 at 23:07
  Reply

 69. Personal, cred ca articolul e de 2 parale. Pai cum plm sa scrii asa ceva? Adica dupa ce ca o cumperi sub pretul pietii, iti mai lasa si tie 1000 de euro, cu ce kkt mai ramane el din teapa asta? Voi ati calculat tva-ul la o masina de 7-10000 euro? Cum am spus, articol de 2 bani.

  Dominigue
  13 February 2016 at 07:38
  Reply

 70. Daca vanzatorul(persoana juridica) are cod CAEN pentru comercializare autovehicule rulate sau noi este suficienta o copie dupa certificatul de inmatriculare a firmei, certificatul fiscal nefiind necesar. Cel putin asta am observat la Brasov si Bacau din proprie experienta.

  Nuku
  13 February 2016 at 08:37
  Reply

 71. Mare teapa la Cluj era sa o plătesc si eu.Da si-a luat fraieru teapa ca am fost mai destept decat el.

  Razvan
  13 February 2016 at 09:14
  Reply

 72. Daca va e frica sa cumparati masina apelati la un sudor sa va prepare o caruta la aia nu mai trebue fiscal…

  Ionut
  13 February 2016 at 22:31
  Reply

 73. acest articol este total fals. eu am cumparat o masina de la o firma care o cumparase din spania. am primit toate actele mai putin certificatul fiscal. vanzatorul mi-a zis ca imi trimite certificatul fiscal dupa ce ii fac eu carte de romania si ii trimit cartea lui apoi imi trimite certificatul fiscal. Si SURPRIZA…. cand am mers la inmatriculari mi s-a spus ca nu este nevoie de certificat fiscal pentru ca este masina achizitionata din spatiu intracomunitar. PRIN URMARE A INMATRICULAT MASINA FARA CERTIFICAT FISCAL. ASA CA INAINTE SA SCRIETI CEVA DOCUMENTATI-VA!!!!!
  INMATRICULAREA UNEI MASINI ACHIZITIONATA DIN SPATIUL INTRACOMUNITAR NU NECESITA CERTIFICAT FISCAL

  BOGDAN
  16 February 2016 at 20:47
  Reply

 74. Sa va zic eu una tare. Merg in Germania la Frankfurt sa iau un Passat limuzina( din 2010 euro 5) ,la comanda pt o cunostinta. Pe anunt scria ca masina are acte de Olanda. Ok am zis , nicio problema ca o luam pe platforma. Cand am ajuns acolo am constatat ca handlerul (cel cu parc auto) era roman . Surpriza acum vine : masina avea acte de Olanda , dar pe actele de Olanda figura vanzatorul olandez si surpriza CUMPARATOR ROMAN , care cumparator roman era din nou surpriza .. FIRMA ROMANEASCA DE LA PITESTI ". Unde s-a ajuns : Sa cumperi masina cu din Olanda cumparata de firma romaneasca si sa fie vanduta in Germania. Am renuntat sa iau masina si am preferat sa pird niste bani ca sa nu plateasca omul 1500-2000 euro pe TVA

  Dan
  17 April 2016 at 04:33
  Reply

 75. O speta interesanta la vanzarea unei maini:
  Vreau sa-mi vand masina cumparata din Romania si inmatriculata aici pe persoana fizica. Am fost contactat la diferenta de cateva zile, de doi potentiali clienti (diferiti) din strainatate, care, dupa o documentare sumara privind masina si cateva schimburi de emailuri, s-au hotarat sa o cumpere. Imi ofera pretul cerut, angajandu-se sa-mi plateasca prin PayPal masina, urmand sa trimita un intermediar ("agent") care sa faca actele si sa expedieze masina in exterior.
  Unul dintre clienti se declara din Luxemburg, celalalt a spus ca lucreaza intr-o zona miniera, fara sa dea detalii. Am ajuns pana la punctul in care sa le dau contul de PayPal (inca nu l-am transmis). A mai intalnit cineva una stfeld e caz? Pana acum a citit despre tepe luate la cumpararea unei masini, dar nu am gasit situatii care privesc vanzarea de masini. Ati mai intalnit asemenea cazuri?

  iulian
  21 May 2016 at 16:30
  Reply

  • Stiu ca probabil e tarziu commentul dar poate se uita cineva vreodata: Pe paypal pot sa ceara refund in 30 de zile. Deci tu primesti banii, livrezi marfa, dar timp de 30 de zile nu poti sa ii scoti din paypal, timp in care ei pot sa ceara refund. Singura vaianta e sa livrezi bunurile cand te vezi cu banii in contul de banca, nu paypal.

   Dragos
   2 November 2016 at 17:33
   Reply

  • Țepele pe care le încearcă unii prin PayPal sunt de felul următor: și eu am avut de vânzare o cameră foto pe care am pus-o pe ebay. Am primit după câteva zile un mail de la cineva cum că mi-ar fi plătit camera prin PayPal și să o trimit nu știu unde, la o adresă la care cică locuia fiul respectivului (cică să-i facă o surpriză, cadou etc.)
   În scurt timp, am primit și un mail care ***părea*** că vine de la PayPal cum că am primit suma cutare de la cutare… (formatul e-mailului imita perfect mesajele autentice care vin de la PayPal când primești bani).
   Evident că pasul imediat următor a fost să verific și contul meu de PayPal accesând direct pagina, unde, așa cum bănuiam, nu s-a înregistrat nicio încasare.
   Deci atenție la cei care pretind că v-au plătit prin PayPal și verificați-vă contul, nu vă lăsați păcăliți de un simplu e-mail care simulează confirmarea plății prin PayPal.

   XRay
   24 May 2017 at 23:41
   Reply

 76. Da, am întâlnit eu. Doar ca eu vindeam un telefon. Ei îți trimit un email fals de la PayPal, cum ca ti-au facut plata. Cred că se bazează pe faptul ca unii nu verifica și in contul de PayPal dacă au primit într-adevăr banii (eu am verificat 🙂 ). Dacă nu verificam, trimiteam telefonul undeva prin SUA si dus era. La o mașină e diferit, depinde de unde sunt cumpărătorii, probabil după ce trimit emailul fals, au pe cineva pregătit sa ridice masina. Asa că, verificați întotdeauna direct contul de PayPal. Nu va bazați doar ca ați primit un email ca v-au intrat banii în cont.

  Adrian
  14 October 2016 at 06:24
  Reply

 77. nice post…. Dear admin…

  All Nokia PC Suite
  17 November 2016 at 19:15
  Reply

 78. Un nou tip de teapa pe olx: un tip a pus anunt cu vanzarea unei masini la pret foarte tentant. Nu a postat un nr de tel, ci doar mail. I-am cerut, pe mailul respectiv, un nr de tel ca sa discutam despre masina, dar mi-a raspuns ca masina s-a vandut si s-a oferit sa imi dea adresa unui site (firma din Polonia) de unde as putea cumpara o masina la pret foarte bun, fiind vorba de masini in leasing, recuperate de banci. Ar fi trebuit doar sa aleg masina, sa o platesc si…sa o astept 🙂 Va redau discutia, iar in final va mai ofer niste detalii, poate folosesc cuiva:

  – Multumesc pt raspunsul de pe autovit.ro. Sunt interesat de site-ul firmei respective. De asemenea, daca se poate, va rog sa-mi spuneti cu cat ati vandut Evoque (sa imi fac o ideie asupra pretului pietii in RO). O zi si o saptamana minunata!

  – Buna ziua,Am vandut masina pentru 22500 de euro.Site-ul dealer-ului din Polonia este: http://lixorcar.eu Daca gasiti o masina care doriti s-o cumparati, pot sa va dau un Gift Card în valoare de 500euro pe care l-am primit atunci când am cumparat masina de la ei.Gift card-ul valoreaza 750euro dar eu voi primi 250euro si dvs. reducere la masina de 500euro. Ca mentiune: Nu sunt samsar de masini.

  – Evident, sunt interesat. Cum procedam?

  – Cum procedam in legatura cu gift card-ul? Daca gasiti dumneavostra o masina, eu vi-l trimit pe mail, dumneavostra il da-ti la verificat catre ei tot online. Si eu primesc de la ei 250 de euro. Nu trebuie sa imi platiti dumneavostra voucherul sau ceva de genul acesta. O sa incerc sa va explic cum am procedat eu.

  1. Am gasit masina care imi placea si am dat BUY IT NOW. Mi-am completat datele personale si in 30 min am fost contactat de ei.

  2. Am semnat un fel de act cu ei, ii zice : "Written authorization for purchase" , dupa care ei mi-au trimis factura.

  3. Am facut plata prin transfer bancar si in 8 zile am avut masina adusa pe un tir dasta plin cu masini in Bucuresti.

  4. Ma sunat cu 1 zi inainte cineva de la firma, cred ca soferul tirului, a vb in engleza si ma informat ca in ziua urmatoare la ora x se alfa in locul x. Pe langa targul Vitan.

  5. Mi-a predat masina , a trebuit sa arat pasaportul in original si "Written authorization for purchase" completata cu numele meu si masina respectiva.

  6. Am luat masina, 3 chei, actele masini (carte masinii si talonul in germana), o factura de la firma respectiva, si o hartie doveditoare ca masina a fost adusa pe platforma in tara. Masina avea numere de tol de Germania valabile 1 luna+ asigurare.

  7. M-am dus cu masina la RAR , am facut RAR-ul apoi la politie si am inscris-o fara probleme….si cam asta a fost tot.

  8. Am primit pe mail peste cateva zile un Gift card in valoare de 750Eur care pot sa il folosesc ca reducere pt. urmatoare masina cumparata de la ei , sau pot sa il trasmit mai departe si voi primi eu 250eur si alta persoana cine cumpara 500eur reducere la masina respectiva. O zi buna !

  …………iar acum, in final, sa va mai spun ca mail-ul individului este: dr.stoica.ilie@gmail.com

  Adrian
  16 January 2017 at 18:55
  Reply

 79. Oare știe cineva ceva de următoarea nedumerire? M-a sunat cineva ca a luat nr de telefon din pagini aurii ( logic ca nu era nr.meu acolo ) . Și m-a întrebat dacă am vreo mașină pe firma de vânzare. . Asa pur și simplu. Am zis ca nu dar din coincidenta am o masina de vânzare pe numele meu. A întrebat prima data anul , când a auzit de 2004 s-a cam dezumflat. Și la final a insistat cu intrebarea dacă am vreo mașină pe firma (nu a mai întrebat de vanzare ).

  Marina
  23 February 2017 at 09:28
  Reply

 80. Am luat un bmw x5 2009 de la cluj.in afara de faptul ca era trecut 2010 178000km avea 376000 in 2015 05.

  Omu a bagat firma in insolventa.

  Am ramas cu o epava care nu se poate inmatricula. Teapa aveti mare grija

  Manu
  26 May 2017 at 09:27
  Reply

 81. Great post admin thanks for sharing

  Intel Z97 Chipset
  5 November 2017 at 00:10
  Reply

 82. thanks,

  mobile tools
  11 January 2018 at 07:56
  Reply

 83. Trebuie sa fi atent cand achizitionezi o masina.

  Rent a car Bucuresti
  6 February 2018 at 18:26
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *