More

    Ţigările româneşti au devenit marfă de contrabandă

    tigari-2

    Din cauza diferenţelor mari de preţuri între diversele ţări membre ale Uniunii Europene, a început să devină rentabilă până şi contrabanda cu ţigări cu timbru fiscal românesc. Cumpărate în România cu preţul de circa 3 euro, pachetele de ţigări sunt vândute pe piaţa neagră din ţări precum Italia, Franţa sau chiar Anglia la preţul de 4,5- 5 euro. În decursul lunii martie, poliţiştii de frontieră din Petea au prins doi maramureşeni care au încercat să scoată din ţară peste 5.000 de pachete de ţigări cu timbru fiscal românesc. Interesant este faptul că ambii maramureşeni provin din localitatea Rozavlea.

    Captură de 3.000 de pachete
    Joia trecută, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieşi din ţară Gheorghe P., în vârstă de 50 de ani, din Rozavlea, judeţul Maramureş. Bărbatul conducea un autovehicul marca Citroen Jumper, înmatriculat în România, cu care tracta o remorcă marca Wiola. Cu ocazia formalităţilor pentru ieşirea din România, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul DRAF Oradea, au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în maşină au fost descoperite 3.000 pachete de ţigări cu timbru fiscal românesc, în valoare de 42.000 lei, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente justificative. Maramureşeanul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 50.000 lei de către lucrătorii DRAF Oradea, iar cantitatea de ţigări i-a fost ridicată în vederea confiscării.

    Captură de peste 2.000 de pachete
    În urmă cu aproape o lună, poliţiştii de frontieră au prins un alt maramureşean, domiciliat tot în Rozavlea, care a încercat să scoată din ţară peste 2.000 de pachete de ţigări cu timbru românesc. La începutul lunii martie, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieşi din ţară Ioan B., în vârstă de 35 de ani, din Rozavlea, judeţul Maramureş. Bărbatul conducea un autovehicul Mercedes Sprinter, înmatriculat în Franţa, cu care tracta o remorcă.
    Poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrătorii Direcţiei Regionale Antifraudă (DRAF) Oradea au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, iar în remorcă au descoperit 2.168 pachete de ţigări cu timbru fiscal românesc, în valoare de 31.056 lei. Lucrătorii DRAF Oradea l-au sancţionat pe conducătorul auto cu amendă contravenţională în valoare de 40.000 lei, iar ţigările au fost reţinute în vederea confiscării.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE