More

    Victorie în ultimul meci al sezonului regulat

    csm-satu-mare-4

    CSM Satu Mare încheie cu o victorie sezonul regulat , 83-62 la Rapid și termină pe un loc de play-off în clasament. Cu 13 victorii și tot atâtea înfrângeri, elevele lui Eleș își ating obiectivul și merg în sferturi de pe poziția a 7-a.

    Fără americanca blondă, Wampler, plecată acasă din cauza unor probleme personale, CSM-ul a început excelent jocul din sala Rapid și s-a distanțat încă din primul sfert la 24-14.

    Cu celelalte două americance, Jones și Desroches în formă excelentă, cu Orosz și Laza eficiente și Cutaș fermă în apărare, echipa noastră a dominat autoritar jocul cu un Rapid lipsit de aportul vedetei Florina Diaconu.

    La pauză a fost ”doar” 38-32 pentru CSM. A urmat un sfert trei aproape perfect, 25-12, iar finalul i-a permis lui Eleș să le introducă în teren și pe Teodora Vasile și Anita Nagy. ”Am vrut să încheiem sezonul cu o victorie . Un meci foarte bun pe care l-am controlat de la un capăt la altul”, a punctat antrenorul Petru Eleș care și-a felicitat elevele pentru evoluția solidă de la București. Kortni Jones a avut o evoluție excelentă mai ales pe faza de atac unde a surprins cu procentajul de 100% la aruncări. 8 din 8 la 2 puncte, 3 din 3 la 3 puncte și 2 din 2 la libere pentru un total de 27 de puncte. Americanca a mai avut o recuperare , 5 pase decisive și trei mingi pierdute pentru un indice de 31 la eficiență. Nu s-a lăsat mai prejos nici pivotul Caila Desroches care a reușit al doilea double-double la CSM cu 16 puncte și 14 recuperări. În plus Laza cu 19 puncte, Orosz cu 18 puncte și Cutaș cu 3 au completat lista marcatoarelor de la CSM.

    Urmează în această săptămână Final Four ul Cupei României (miercuri și joi) și All Star Game-ul de vineri de la Târgoviște. La meciul stelelor baschetului feminin românesc sunt convocați și doi reprezentanți de la CSM Satu Mare, căpitanul Andreea Orosz și antrenorul Petru Eleș, ambii la echipa Nord!

    CSM Satu Mare va juca în play-off pe 2, 6 și 9 aprilie cu CS U Alba Iulia, ocupanta locului doi în sezonul regulat.Primul meci la Alba Iulia.

    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE