More

    Ziua Mondială a Apei marcată și la Zalău

    Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Sălaj va organiza, azi, o serie de acţiuni educative în parteneriat cu Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, menite a marca Ziua Mondială a Apei.

    Mai mult, SGA Sălaj a declarat luna martie ca „luna curăţeniei şi salubrizării cursurilor de apă”, făcând apel la implicarea autorităţilor locale în această acţiune, având în vedere că sunt direct responsabile de gestionarea regimului deşeurilor, în conformitate cu prevederile legislative din ţara noastră.

    Astfel, până în data de 21 martie, personalul instituţiei desfăşoară acţiuni de igienizare a Văii Zalăului şi a lucrărilor hidrotehnice din administrare: acumularea Vârşolţ, acumularea Sălăţig, acumularea nepermanentă Cuceu şi derivaţia Barcău.

    Ziua Mondială a Apei este celebrată anual în data de 22 martie, ca urmare a unei hotărâri luate în 1992, în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite asupra Mediului Înconjurător de la Rio de Janeiro. În 2014, tema acţiunilor organizate cu acest prilej este „apă şi energie”, prin care se trage un semnal de alarmă asupra creşterii consumului de apă şi de energie, componente de bază ale vieţii, dezvoltării economice şi progresului uman, punându-se în evidenţă interdependenţa celor două resurse.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE