20 June 2019
Festivalul Berii Artizanale

A început războiul civil. România contra Traian Băsescu!

Filed under: Editorial |

A început campania electorală pentru eliberarea țării de sub ocupația lui Traian Băsescu. Nu va fi doar o mică gălceavă politică pentru voturile necesare trimiterii în Parlamentul European a 32 de reprezentanți ai României. Va fi război „ pe viață și pe moarte” pentru distrugerea ultimei redute de rezistență a regimului băsist. Acum, pe 25 mai va fi prima bătălie, pentru ca ultima confruntare să se dea pe 26 noiembrie.

Dar, după cum se vor poziționa trupele în campania pentru PE, partidele vor reacționa și contracara la alegerile prezidențiale. De aceea, în actuala campanie, toate partidele își vor scoate tancurile pe stradă și vor folosi toată muniția din dotare. Lucrurile s-au limpezit după ce PNL a ieșit de la guvernare, de aceea, PSD își va construi redutele pe partea stângă a câmpului de luptă și va fi nevoit să facă față șarjelor tuturor partidelor care s-au poziționat pe zona de dreapta.

Amintim că românii s-au cam săturat de așa-zisa politică de dreapta promovată de Băsescu și slugile sale, care nu au construit nimic, ci doar au tăiat din veniturile cetățeanului, fără să pună nimic la loc. Toți nu am uitat cum peste noapte Traian Băsescu ne-a anunțat la televizor , prin primăvara lui 2009, că a venit criza peste noi, după ce cu câteva luni înainte, într-o șarjă populistă, ne liniștea că pe noi criza nu ne va lovi. Fără niciun calcul, fără nicio analiză de impact, la înțelegere ascunsă cu FMI, președintele și cu lacheul său, premierul de atunci Emil Boc, ne-a anunțat că de a doua zile salariile vor fi tăiate cu 25% iar pensiile cu 15%.

A fost ca un anunț bombă care a căzut pe țara noastră, cu consecințele unui anunț de declanșare de război. Fapt ce a dat peste cap bugetul pentru fiecare român în parte, ce a dus la o reducere dramatică a consumului. În mod perfid, Băsescu & Company a dat vina pe criză, după ce ne mințise cu nerușinare că noi suntem imuni la situația mondială ce se anunțase din 2008. Mai mult, după ce Curtea Constituțională a respins diminuarea pensiilor cu 15%, altă lovitură pe capul economiei românești: creșterea TVA de la 19 la 25%, ceea ce a pus la pământ sectorul privat, singura sursă de venituri la bugetul de stat.

În acest context, amintim că măsurile de tăiere a salariilor bugetarilor au avut efecte catastrofale în mediul privat pentru că patronii au copiat modelul Guvernului și au trecut la diminuări drastice de salarii ( până la 50%), tăierea tuturor avantajelor ( bonuri de masă, ore suplimentare, prime), fapt ce a dus economia în prăpastie. Totul, nu din cauza crizei, ci din totala lipsă de gestionare eficientă a țării în guvernarea Băsescu-Boc. Drept urmare, românii au înțeles că politica de dreapta asta înseamnă: reducerea consumului, sărăcirea populației și îmbogățirea unora ca Elena Udrea sau Adriean Videanu.

Măcar acest Guvern de stânga condus de Victor Ponta a făcut ceva important care se vede în buzunarele oamenilor: reîntregirea salariilor, ceea ce a dus la creșterea consumului și o creștere economică sustenabilă de peste 3%, anul trecut. Perspectivele economice sunt bune dacă înțelegem că înființarea de noi locuri de muncă, mărirea veniturilor oamenilor înseamnă bunăstare și o viața mai bună, esențială într-o democrație.

De aceea, îl putem condamna pe Băsescu de încălcarea articolului 47 din Constituție în care se spune că „Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent”. Guvernarea PDL a încălcat dreptul românilor la o viața normală.

Marius Oproiu

One Response to A început războiul civil. România contra Traian Băsescu!

  1. This design is steller! You most certainly know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Excellent job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

    oakland raiders football jerseys
    24 September 2014 at 02:55
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *