More

    ANSVSA permite sacrificarea mieilor de Paşte în pieţe

    miei

    Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a aprobat sacrificarea mieilor de Paşte în spaţii amenajate temporar în acest scop, în perioada 11 – 19 aprilie. La nivelul judeţului nostru, până în prezent doar Administraţia Domeniului Statului (ADP) Satu Mare a transmis Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare o solicitare pentru amenajarea unui astfel de spaţiu în Piaţa de Vechituri.

    DSVSA Satu Mare a comunicat ieri, prin intermediul unui comunicat de presă, că Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a aprobat sacrificarea mieilor de Paşte în spaţii amenajate temporar, în perioada 11 – 19 aprilie. Potrivit sursei citate, spaţiile amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor trebuie să asigure respectarea condiţiilor de igienă, sănătate şi bunăstare în timpul sacrificării, gestionarea subproduselor nedestinate consumului uman (SNCU) şi de eliminare a deşeurilor, conform legislaţiei sanitare veterinare în vigoare.

    Autorităţile locale (consilii locale, primării) care vor să organizeze, în localităţile pe care le administrează, spaţii temporar amenajate pentru sacrificarea mieilor pot solicita în această perioadă un aviz din partea Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), care, după verificarea şi avizarea acestui spaţiu temporar, va asigura supravegherea sanitară veterinară, prin personal de specialitate.

    Directorul DSVSA Satu Mare, Nicolae Dumuţa, a precizat că, până în prezent, în judeţul nostru, doar Administraţia Domeniului Statului (ADP) Satu Mare a a solicitat un astfel de aviz pentru amenajarea unui spaţiu pentru sacrificări miei în Piaţa de Vechituri. “Noi le-am comunicat condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească şi, în cazul în care cei de la ADP consideră că pot acest lucru, după verificarea spaţiului vor primi şi avizul DSVSA. Noi vom asigura supravegherea sanitară veterinară prin personal de specialitate din cadrul instituţiei noastre”, a mai precizat directorul Nicolae Dumuţa.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE