More

    Asistenţii personali din Negreşti, instruiţi la Primărie

    Sala mare de şedinţe a Primăriei Negreşti Oaş a fost ieri gazda unei şedinţe de instruire în domeniul protecţiei în muncă şi a sănătăţii muncii a asistenţilor persoanelor cu handicap din oraş. La eveniment au fost prezenţi primarul Aurelia Fedorca, şeful Serviciului Administraţie Publică Locală, Irina Grigoraş, şeful Biroului Sănătate şi Securitate în Muncă, Daniel Cuc, inspectorul de resurse umane, Cristina Manea, precum şi circa 50 de asistenţi ai persoanelor cu handicap din oraş.

    Potrivit celor afirmate de Irina Grigoraş, scopul principal al acestei întâlniri a fost acela de a-i instrui pe asistenţii persoanelor cu handicap cu privire la sănătatea în muncă şi securitatea muncii. În prima parte a întâlnirii, voluntarii Crucii Roşii Negreşti Oaş au prezentat o serie de principii generale în acest domeniu şi au purtat discuţii deschise cu asistenţii cu referire la acest aspect.

    Primarul Aurelia Fedorca şi-a exprimat disponibilitatea de a-i ajuta pe asistenţii personali ai persoanelor cu handicap, însă legislaţia actuală îngrădeşte pe cât posibil acest lucru. “Şi anul trecut am luat o serie de măsuri pentru ajutorul dumneavoastră chiar dacă ştim că nu au fost suficiente. Din păcate, pentru asistenţii persoanelor cu handicap trebuie să vorbim despre o serie de limite în ceea ce priveşte ajutorul pentru că actualele prevederi legale ne împiedică să oferim mai mult”, a spus primarul Aurelia Fedorca.

    În continuarea şedinţei, edilul şef a stat de vorbă cu asistenţii personali ai persoanelor cu handicap din Negreşti Oaş, ocazie cu care le-a aflat păsurile şi nemulţumirile, afirmând că, în măsura în care şi legislaţia permite, se va implica pentru a-i ajuta. În continuarea şedinţei, asistenţii persoanelor cu handicap au fost instruiţi în ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă.

    La nivelul oraşului Negreşti Oaş există 59 de angajaţi pe postul de asistenţi personali ai persoanelor cu handicap, precum şi 33 de persoane cu handicap indemnizate.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE