25 June 2018

Autobuzele Transurban, supravegheate prin satelit

Filed under: Locale,Top News |

TRANSURBAN

După ce unii dintre ei şi-au cam făcut de cap pe străzile municipiului Satu Mare, toţi şoferii de la Transurban sunt monitorizaţi la sânge prin sisteme de poziţionare globală – GPS. Totul s-a făcut la comanda primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica. Mai mult, în acest moment se experimentează pe un singur autobuz un sistem de monitorizare video, care în caz că va da roade se va extinde pe toată flota de autobuze a Transurban. Ca şi o consecinţă a monitorizării mai drastice a activităţii angajaţilor de la operatorul de transport public local nu mai puţin de şapte angajaţi au fost concediaţi.

Gata cu boieria la Transurban
Directorul operatorului de transport public local – Transurban – Ivan Simion, a precizat că toate cele 40 de autobuze care se află în flota operaţională sunt monitorizate prin sisteme GPS. “Pe toate autobuzele au fost montate acele sisteme GPS, astfel încât putem să vedem în orice clipă care este traseul autobuzelor, pentru a nu se mai devia de la traseu. De asemenea, experimentăm pe un autobuz un sistem de monitorizare video. Am mai încercat pe un autobuz, dar semnalul video s-a tot întrerupt. Acum încercăm un alt tip de sistem şi sperăm să dea roade. Dacă va merge, sistemul va fi montat pe toate autobuzele. În ceea ce priveşte furturile de la Transurban, pot să spun că, cel puţin, furtul de combustibil a dispărut, mai ales că nu mai puţin de şapte persoane au fost îndepărtate în urma unor fapte de acest gen”, a declarat directorul Transurban, Ivan Simion.

Primarul Coica a ordonat stoparea jafului
Pentru a opri debandada de la Transurban, primarul municipiului Satu Mare a ordonat la începutul acestui an dotarea tuturor autobuzelor cu sisteme de supraveghere atât prin satelit cât şi prin sistem video. “De la Transurban se fură foarte mult. Dar, de la început vă rog să precizaţi, la Transurban lucrează oameni serioşi, sunt oameni profesionişti, cea mai mare parte dintre ei şi de aceea vreau să salvăm Transurban-ul. Dar la Transurban a fost ani şi ani de zile o gaşcă de hoţi care au furat. Începând cu cauciucuri, piese, motorină şi multe-multe altele. Dovada mea cea mai concludentă este că de două ori au fost prinşi, la un anumit interval de timp, o parte din hoţii de la Transurban. Deci, facem! Şi toată lumea este cu piciorul pe acceleraţie. Nu îi tolerăm pe toţi acei oameni care au fost frânari“, a precizat, în luna ianuarie a acestui an, primarul Dorel Coica.

Ciprian Bâtea

2 Responses to Autobuzele Transurban, supravegheate prin satelit

 1. de ce copiii nu au reducere????????????????

  podina
  11 April 2014 at 20:33
  Reply

 2. Monitorizarea asta va ajuta Transurbanul sa vada unde raman blocate in cursa unele autobuse vechi de 30 de ani.

  radu
  11 April 2014 at 23:06
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *