More

    Avansări şi demonstraţii de Ziua Jandarmeriei Române

    ijj-2

    Ca în fiecare an, pe 3 aprilie, Jandarmeria sătmăreană îmbracă straie de sărbătoare. La manifestări au participat subprefectul Altfatter Tamas, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, şi conducerea Primăriei Municipiului Satu Mare, reprezentată de primarul Dorel Coica şi viceprimarii Marcela Papici şi Radu Roca, alături de comanda instituţiei reprezentată de inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Jandami (IJJ) Satu Mare, colonel Gheorghe Avram, şi adjunctul său, colonelul Radu Leucuţa.

    Numeroşi elevi la Ziua Porţilor Deschise
    În ţinută de ceremonie, jandarmii sătmăreni şi-au început ziua cu o rugăciune la capela unităţii, unde împreună cu preotul militar Cristian Silaghi au adus mulţumiri Cerului pentru toate binefacerile şi au vărsat o lacrimă pentru cei plecaţi să lupte în cetele cereşti. Începând de la ora 09.30, s-au deschis porţile în cadrul activităţii Ziua Porţilor Deschise, activitate la care au participat mai multe clase de elevi de la şcolile sătmărene. În deschidere au fost prezentate o serie de exerciţii kata, urmate de o demonstraţie de judo şi exerciţii ale câinilor de serviciu ai Jandarmeriei. Finalul a aparţinut colegilor de la atelierele unde erau expuse armamentul şi tehnica din dotare, laboratorul criminalistic mobil, scuturile, căştile şi bastoanele.

    Patru jandarmi înaintaţi în grad
    Activitatea a continuat în clubul unităţii, unde a fost organizată o adunare festivă la care au participat şefii structurilor Ministerului Administratiei şi Internelor din judeţul Satu Mare, reprezentanţi ai oficialităţilor locale, veterani de război şi cadre ale unităţii. A fost prezentat mesajul Inspectorului General al Jandarmeriei Române, generalul maior dr. Mircea Olaru, iar subprefectul Tamas Altfatter, preşedintele CJ, Adrian Ştef şi primarul Dorel Coica au transmis gândurile lor cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române.

    Tot în cadru festiv au fost avansaţi la gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, patru subofiţeri, după cum urmează: în gradul de plutonier major plutonierii Mihai – Gheorghe Birou, Florin-Nicolae Dihenes, Dan-Cristian Petran şi plutonier Bogdan Suciu. Pentru rezultate deosebite în activitatea desfăşurată un număr de 23 de ofiţeri şi 129 de subofiţeri au fost recompensaţi din partea comenzii unităţii cu “citare prin ordin”, “mulţumiri” şi “felicitări”.
    La finalul activităţilor, colonelul Gheorghe Avram a dorit să transmită mulţumirile sale tuturor cadrelor şi colaboratorilor pentru eforturile depuse în vederea îndeplinirii tuturor misiunilor încredinţate.

    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE