20 June 2018

Avem corupţii noştri şi în tabăra lui Băsescu. Cum procedăm?

Filed under: Editorial |

Un val de arestări s-a abătut asupra României. De-a valma, politicieni, oameni din fotbal, afacerişti, mai mult sau mai puţin controversaţi. În timp ce deja puşcăriile sunt pline. Sunt arestaţi, îngrămădiţi în dube, săltaţi de acasă, din restaurante, de la serviciu. Parlamentari, foşti premieri, foşti miniştri, violatori, criminali, miliardari, babe sau hackeri. Nimic neobişnuit până acum. Ca în orice ţară democratică, cine fură, la pârnaie! Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti declara chiar ieri că statele din jur ar putea învăţa din lupta anti-corupţie uluitoare ce se petrece în ultimii ani în România. Asta se vede la prima aruncătură de privire. Dincolo de spectacolul live al arestărilor şi scurgerilor de informaţii din presă, unde zi de zi curg sub ochii noştri stenograme din discuţiile private ale celor puşi sub acuzare, se petrece un fenomen ciudat, în care parcă cineva îşi bagă coada, care trage nişte sfori. Toate arestările sunt făcute la televizor, ca oamenii să vadă ce se întâmplă. Este ca un mesaj care trebuie să ajungă undeva.

Şi binenţeles nu putem să nu facem speculaţii referitoare la desfăşurarea în acest an a alegerilor parlamentare şi prezidenţiale. Nu putem să nu ne întrebarăm cum toţi infractorii s-au adunat, grămadă într-un singur partid. Aşa deodată, toţi ăia curaţii s-au dus la PMP, iar după ce PNL a trecut în opoziţie, s-au oprit şi arestările din această zonă politică. Din senin, s-a pus cep la toate anchetele privindu-i pe oamenii lui Băsescu ( vezi cazul celebrului Florin Popescu, care a furat cu toata familia lui din bugetul judeţului Dâmboviţa, cât timp a fost preşedinte de consiliul judeţean 2008-2012). Mai exact, investigaţiile DNA care erau în derulare şi care vizau liderii PDL şi PMP, ce au guvernat sub mandatul lui Traian Băsescu au fost blocate, nu se mai aude nimic de ele. Chiar şi anchetarea primarului Gheorghe Ștefan din Piatra Neamţ, începută acum o lună de zile s-a oprit, după ce acesta a trecut la Mişcarea Populară. De asemenea, s-a terminat şi cu o mişcare timidă de cercetare a lui Ioan Oltean, fost vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Tot din zona PDL am aflat de curând că toată mişcarea de amploare pusă la cale de DNA-ului ar avea şi un motiv abject: răzbunarea magistraţilor în faţa atacurilor neortodoxe ale politicienilor PSD la adresa justiţiei. Trebuie precizat că arma politicienilor este cuvântul, iar declaraţiile politice sunt acoperite de imunitate. Este vorba de libertatea de exprimare, garantată de Constituţie. Ştim faptul că magistraţii au încercat să introducă în Codul Penal sancţionarea celor care aduc atingere, cu vorba, independenţei magistraţilor . Aşa cum procurorii şi judecătorii sunt protejaţi de deciziile luate, aşa şi politicienii au libertatea de a se exprima în spaţiul public. Nu ne putem întoarce la cenzură. Iar magistraţii trebuie să fie egali în faţa legii ca noi toţi ceilalţi. Pentru că, din păcate ei şi-au creat cam multe privilegii. Nu numai profesionale, dar mai ales materiale. Și se vede că microbul corupţiei a pătruns adânc şi în această tagmă a societăţii româneşti.

Marius Oproiu

3 Responses to Avem corupţii noştri şi în tabăra lui Băsescu. Cum procedăm?

 1. Articol minunat a D-lui.Marius Oproiu,Avem coruptii nostri, ………..Noii cititorii iubitului cotidian Gazeta de Nord-Vest Satu Mare, vrem sa aflam mai multe despre coruptii si baronii nostri din Judetul Satu Mare,har domnului avem destui,Judet unde orice fapta penala se poate musamaliza,aven bani,masini de lux,terenuri si locuri de case,tuica buna.concret: Alcolistu NAGY IOSIF,inca primar al Paulestiului,BEAT TURTA,a intrat cu masina in stalp,CU O ALCOOLMIE DE 1,15 mg/l ALCOOL pur in aer expirat (G.N.V.12.o6,2013 rep.F.D,) zeci de plangeri pentru afaceri cu locuri de case si terenuri in perimetrul com. Paulesti,sute de petitii adresatu organelor competente LOCALE si CENTRALE in care au fost denuntate aceste afaceri unde sant inplicati iubitii nostri conducatori,TOTUL SA MUSAMALIZAT,citesc azi un articol de necrezut aparut in ………..satu MARE,PRIMARUL NAGY IOSIF,alcolistul si coruptul nr.1 din Judet, negociaza cu PREFECT Dr,E.AVRAM,cum sa recupereze terenurile din alte localitati din Judet,in locul celor vandute ilegal din perimetru com. PAULESTI, de primar in colaborare cu secretara.terenuri care conf.hot.Judecatoresi trebuie retrocedate familiei DEMIAN,mostenitorul PRIMULU PREFECT DE SATU MARE.

  satmareanul
  9 April 2014 at 11:41
  Reply

 2. Domnule SAS LORAND,va rog publica comentariu,privind mafia terenurilor din PAULESTI,ne asumam raspunderea,detinem acte doveditoare,de cine va este frica ????,noii cititori suntem pentru dreptate si adevar,Marius Oproiu are mare dreptate in articolul : AVEM CORUPTII NOSTRI,penaratattru ca am aratat corupti nostri nu-l publicati ? va multumesc

  satmareanul
  9 April 2014 at 15:09
  Reply

 3. Multumesc conduceri G,N.V.Satu Mare,ati dovedit odata-n plus ca tot ce faceti este pentru noii cetateni Judetului Satu Mare,ne slujiti cu credinta,noii va rasplatim prin comentariile noastre,care le socotim un sprijin pretios,prin respectul si dragostea cu care citim fiecare rand din ziar,apreciem profesionalismul obiectivitatea si curajul,dumnezeu sa va ajute.

  satmareanul
  9 April 2014 at 20:33
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *