18 June 2018

Burleanu :”Prodan nu a făcut niciodată parte din Generația de Aur!”

Filed under: Sport |

burleanu-prodan

Conflictul dintre preşedintele FRF şi fostul mare internaţional român Daniel Prodan pare că nu se va stinge prea curând. Iscat în urmă cu mai bine de o lună, când Prodan a fost acuzat de Burleanu că a uitat să acorde diurnele juniorilor U17, conform fişei postului său, conflictul este escaladat în fiecare zi de cei doi, care se atacă reciproc, fără menajamente. Dacă în urmă cu câteva zile Prodan îi transmitea lui Burleanu să nu-i mai pronunţe numele niciodată, acum a venit rândul şefului FRF să iasă la rampă, considerându-l pe fostul fotbalist “un şantajist”. “Daniel Prodan nu şi-a îndeplinit obligaţiile pentru funcţia în care era. Trebuia să ia diurnele pentru juniori şi nu le-a luat, deşi erau în casierie. El se aştepta să îi dau eu banii, nu se poate întâmpla aşa ceva în FRF. El este şantajist”, a comentat Burleanu la Sport.ro.

Şeful FRF şi-a continuat tirada împotriva lui Prodan, despre care a spus că nu a făcut niciodată parte din “Generaţia de Aur”. “Nu am nimic cu el, dar văd că el se erijează într-un purtător de cuvânt al celor nemulţumiţi. Prodan nu reprezintă Generaţia de Aur. Sunt alţii, Prunea, Dorinel Munteanu, Belodedici, Hagi… E manevrat, la fel ca şi preşedintele AJF Giurgiu”, a completat Burleanu pentru Libertatea.

Cariera lui Didi Prodan
Daniel Prodan a început să joace fotbal la echipa-fanion a orașului său natal, Olimpia Satu Mare. În anul 1991, Prodan și-a făcut debutul la echipa mare a Olimpiei. După două sezoane în care a evoluat pentru echipa sătmăreană, Daniel Prodan a făcut cel mai important pas al carierei sale, prin venirea la Steaua. Din anul 1993 și până în 1997, el a evoluat la formația militară. A câștigat nu mai puțin de cinci titluri de Campion al României cu Steaua, reușind să se remarce și la Echipa Națională a României, la care a debutat pe 2 iunie 1993, la Kosice, Cehoslovacia, împotriva naționalei lui Vrabec, Latal sau Dubovsky. România avea să piardă cu scorul de 5-2, însă la sfârșitul campaniei de calificare avea să se califice la Campionatul Mondial de Fotbal din Statele Unite ale Americii din 1994. Daniel Prodan a fost selecționat de către antrenorul Anghel Iordănescu în lotul pentru acest Turneu Final.

Daniel Prodan avea să bifeze toate minutele disputate de către naționala țării noastre la Mondial, jucând în meciurile cu Columbia, Elveția, Statele Unite ale Americii, Argentina și Suedia. După turneul final, pe 12 noiembrie 1994, avea să marcheze primul său gol la echipa națională, în meciul cu Slovacia, și ce gol, un gol decisiv, care a asigurat victoria României cu 3-2. Golul venea în minutul 81, la doar un minut după ce slovacii egalaseră la 2, iar meciul se disputa chiar pe Ghencea, stadionul cu care era familiarizat atât de bine. Și datorită acestei victorii cu Slovacia, România s-a calificat la Campionatul European din 1996, din Anglia. Prodan nu a evoluat în meciul cu Franța, dar a evoluat în tot meciul cu Bulgaria și până în minutul 86 în ultimul meci al grupei, cu Spania. În 1997, Daniel Prodan avea să părăsească Steaua pentru un transfer în Primera Division, la Atletico Madrid. În primul sezon la Atletico, Prodan a evoluat în 17 meciuri, marcând patru goluri, iar în al doilea sezon tot atâtea meciuri, însă fără să mai marcheze. S-a transferat în anul 1998 în Scoția, la Glasgow Rangers, dar nu a evoluat în niciun meci pentru scoțieni, datorită unei grave accidentări la genunchi. În 2000 s-a întors la Steaua, evoluând un singur meci, așa că a părăsit formația din Ghencea pentru a juca la concitadina Rocar București. A evoluat în 15 meciuri pentru formația din Drumul Găzarului, pentru care a marcat și 3 goluri. În timpul șederii sale la Rocar, a evoluat în ultimele sale meciuri pentru echipa națională, fiind chiar și căpitan în câteva meciuri. S-a retras din națională după meciul cu Ungaria, din preliminariile Mondialului din 2002, meci câștigat de România cu 2-0. A mai evoluat la FC Național, echipă la care și-a încheiat cariera de jucător, cu o pauză în care a evoluat la Messina în 2002.

54 de meciuri a jucat Prodan pentru Naţionala României şi are în palmares un gol marcat.

O fi prea puţin pentru domnul Răzvan Burleanu?

4 Responses to Burleanu :”Prodan nu a făcut niciodată parte din Generația de Aur!”

 1. Mai Burla, LEPRA ORDINARA!!!!!, cum iti permiti sa te iei de jucatori de fotbal care au adus Romaniei glorie pe toate stadioanele lumii?! Cine drakku a auzit de numele tau, CACATULE?!

  ion satamareanu
  16 April 2014 at 21:54
  Reply

 2. asta rtrebuie batut …asa golaneste in parcare ..pe motiv ca nu are …sapca ..!!

  ANTISEMITUL
  17 April 2014 at 10:52
  Reply

 3. …putzoiul,fost "consilier" al marelui boschetar politic al Romaniei,trebuie,cat mai urgent,debarcat din aceasta functie,unde, se pare, a ajuns tot datorita boschetarului…

  GiGio
  17 April 2014 at 15:46
  Reply

 4. are dreptate el este un norocos niciodata nu afost un fotbalist de valoare un smecheras si un taranoc

  unul
  18 April 2014 at 07:53
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *