22 June 2018

Bursă a locurilor de muncă la Zalău, pe 25 aprilie

Filed under: Actualitatea Salajeana |

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj organizează, pe data de 25 aprilie, bursa generală a locurilor de muncă. Potrivit AJOFM Sălaj, evenimentul are loc la Casa Municipală de Cultură (fostul Club al Tineretului din Zalău), începând cu orele 9.00.

„Bursa locurilor de muncă este măsura activă de combatere a şomajului destinată corelării cererii şi ofertei de forţă de muncă, prin punerea în legătură directă a angajatorilor cu solicitanţii de loc de muncă. Angajatorii pot să-şi prezinte oferta de locuri de muncă într-un cadru organizat unde intră în contact direct cu persoanele care solicită un loc de muncă, având astfel posibilitatea recrutării persoanelor calificate, corespunzătoare cerinţelor impuse, şi ocupării locurilor de muncă disponibile într-un interval de timp scurt”, a declarat Ionel Mureșan, directorul AJOFM Sălaj.

Potrivit Legii privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, AJOFM Sălaj acordă angajatorilor, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, subvenţii pentru încadrarea absolvenţilor, şomerilor în vârstă de peste 45 de ani sau a şomerilor care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, persoanelor cu handicap, şomerilor care în termen de cinci ani de la data angajării îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limita de vârstă sau tinerilor cu risc de marginalizare socială.
Iulian Duma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *