19 April 2018

Bursa locurilor de muncă, pe 25 aprilie, la Casa Municipală de Cultură din Zalău

Filed under: Actualitatea Salajeana |

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj organizează, în data de 25 aprilie 2014, Bursa generală a locurilor de muncă. Aceasta se va desfăşura la Casa Municipală de Cultură (fostul Club al Tineretului) din municipiul Zalău, începând cu orele 9.00.

Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj, bursa locurilor de muncă este o măsura activă de combatere a şomajului destinată corelării cererii şi ofertei de forţă de muncă, prin punerea în legătură directă a angajatorilor cu solicitanţii de loc de muncă.

Prin intermediul bursei, angajatorii pot să-şi prezinte oferta de locuri de muncă într-un cadru organizat unde intră în contact direct cu persoanele care solicită un loc de muncă, având astfel posibilitatea recrutării persoanelor calificate, corespunzătoare cerinţelor impuse, şi ocupării locurilor de muncă disponibile într-un interval de timp scurt.

Potrivit Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată, AJOFM Sălaj acordă angajatorilor, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, subvenţii pentru încadrarea absolvenţilor, şomerilor în vârstă de peste 45 de ani sau a şomerilor care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, persoanelor cu handicap, şomerilor care în termen de 5 ani de la data angajării îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limita de vârstă, dar şi tinerilor cu risc de marginalizare socială.
Iulian Duma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *