More

    Canada se mândreşte cu frumuseţea româncelor

    Se spune mereu şi pretutindeni că româncele sunt printre cele mai frumoase femei şi atrag atenţia celor din jur, creând o admiraţie faţă de felul în care se comportă, aspectul fizic şi ţinuta. Este perioada în care se fac selecţii şi preselecţii pentru finala concursului de frumuseţe pe întreaga Canadă, concurs ce va avea loc la Vancouver, la finele lunii mai (oraşul care a găzduit Olimpiada de iarnă).

    Adrian Ardelean, în “Pagini româneşti”, le prezintă pe cele două românce care vor candida la titlul de Miss World Canada 2014. Laura Giorgiana Bălan, din Montreal, are 24 ani şi este una din cele patru reprezentante ale Quebecului. Este studentă la psihologie, este fondatoarea unui ONG pentru copii cu dizabilităţi, afiliat la Spitalul de Copii. A practicat înotul în România, iar acum face hot yoga, volei şi ciclism. Desigur, ţine un regim alimentar “nu foarte strict”. S-a înscris la marele concurs la sugestia unei prietene, câştigătoare anul trecut. Este ambiţioasă, ştiind că probele de concurs sunt dificile: costum de seară, bikini, cat walk, probă de talent (aici şi-a ales pictura rapidă), fotogenie etc. La proba de costum internaţional, surpriza va fi că va apărea în costum popular românesc. Laura va participa la câteva show-uri pentru a strânge fonduri pentru fundaţiile caritabile şi chiar un spectacol, o comedy evening la restaurantul din Montreal unde lucrează în weekend. Îi place că călătorească, vorbeşte patru limbi străine şi învaţă altele două. Visează să deschidă cabinete de neuropsihologie în Canada şi România.

    A doua este venită la vârsta de 6 ani în Canada, o basarabeancă Viorica Lefter, acum studentă la medicină, în Hamilton – Ontario. Este implicată în diverse activităţi de voluntariat, multe legate de domeniul sănătăţii. A urmat cursurile de modelling, a participat la prezentări de modă şi citeşte mult. Face călătorii, sport şi dans. Ea vede acest concurs ca pe o importantă realizare personală. Ştie că această experienţă îi va marca viaţa. Mulţumeşte tuturor susţinătorilor ei la această competiţie. Este bucuroasă că participă la finala pe întreaga Canadă, dar consideră că în viaţă este importantă educaţia. Visul ei este să devină un bun medic.

    Aceste două românce sunt componente ale lotului de 40 de tinere, care se vor întrece pentru titlul de cea mai frumoasă canadiancă. Bine ar fi ca ele să fie câştigătoare şi să reprezinte Canada la marea finală de la Londra. Până la 10 mai, cei care doresc să le sprijine pe cele două candidate de origine română să câştige premiul de popularitate pot vota site-ul: http:/bit.ly/p9jic8. Mulţumim redactorului şef adjunct, Adrian Ardelean, pentru interesantele activităţi, împliniri ale românilor din Canada.

    Teodor Curpaş

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE