More

    Ce trebuie să bem ca să fim mai inteligenţi

    2

    Ceaiul verde are efecte benefice nu doar asupra sănătăţii. O cercetare recentă a demonstrat că această băutură, originară din Asia, măreşte capacitatea cognitivă.

    Un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Basel din Elveţia a arătat că acest tip de ceai stimulează memoria de lucru.
    Descoperirea este foarte importantă, în special pentru pacienţii care suferă de tulburări cognitive, cum este demenţa.

    Şi alte studii anterioare sugerau că ceaiul verde măreşte performanţele cognitive, dar nu exista o explicaţie pentru acest efect benefic.  Cercetarea recentă a demonstrat că extractul de ceai verde măreşte gradul de conectivitate al creierului.

    Voluntarii care au luat un extract de ceai verde au avut rezultate multe mai bune la test, memoria lor de lucru funcţionând mult mai bine decât cea a voluntarilor care au luat placebo.

    Subiecţii au fost supuşi apoi unui test la RMN, pentru a se vedea activitatea lor cerebrală şi modul în care aceasta este stimulată de băutura cu extrect de ceai verde.

    Cei care au băut acest extract aveau o mai bună conectivitate între cortexul frontal şi cel parietal al creierului, precizează profesorul Stefan Borgwardt, de la Psychiatric University Clinics, care a participat la studiu.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE