More

    Confruntări armate în Ucraina

    Confruntări aveau loc joi între forţe loiale autorităţilor şi separatiştii de la Slaviansk, un bastion prorus situat în estul Ucrainei, soldate cu cinci morţi. Actele Kievului în estul Ucrainei “vor avea consecinţe”, a avertizat joi preşedintele rus Vladimir Putin, calificând recursul Guvernului la armată drept o “crimă gravă împotriva propriului popor”. Armata rusă a lansat noi manevre la frontiera cu Ucraina, ca răspuns la operaţiunea militară a Kievului.

    Luptele de la intrarea în oraşul Slaviansk, un bastion separatist în estul Ucrainei, luat la asalt cu blindate ale armatei, s-au soldat mai mulţi morţi, un prim bilanţ anunţând moartea a cinci separatişti ruşi. Focuri de armă se auzeau miercuri, iar un baraj al separatiştilor ardea la intrarea în Slaviansk, un bastion al insurgenţilor în estul Ucrainei, unde proruşii vorbesc despre un asalt ucrainean, potrivit unui jurnalist AFP. Militanţi proruşi, care au declarat pentru AFP că au incendiat ei-înşişi barajul, se retrăgeau, în timp ce un elicopter survola zona şi se auzeau tiruri. Un militant a declarat că a văzut şapte blindate ucrainene de cealaltă parte a barajului.

    Vladimir Putin avertizează că actele Kievului în estul Ucrainei “vor avea consecinţe”. “Dacă regimul actual de la Kiev a început într-adevăr să folosească armata împotriva populaţiei în ţară, este o crimă gravă împotriva propriului popor”, a declarat el. “Este o operaţiune de reprimare care va avea consecinţe pentru oamenii care iau aceste decizii, în special pentru relaţiile interguvernamentale”, a adăugat preşedintele rus, fără a face precizări cu privire la natura acestor consecinţe. “Dacă autorităţile actuale de la Kiev au făcut acest lucru, atunci este vorba doar despre o juntă, un fel de bandă criminală”, a afirmat el.

    Armata rusă a lansat noi manevre la frontiera cu Ucraina, ca răspuns la operaţiunea militară a Kievului împotriva separatiştilor proruşi din estul ţării, a anunţat joi ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, citat de AFP. “Suntem constrânşi să reacţionăm la o astfel de evoluţie a situaţiei”, a declarat Şoigu, citat de agenţiile ruse. “Exerciţii ale unităţilor districtelor militare Sud şi Vest au început”, a declarat el.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE